10 sene ilk kapattırdığı hattı bilgisi dışında baştan açıldı, hayatı kabusa döndü

Aydın’ın Efeler ilçesinde kıvrak Oğuzhan Ahi, 10 yıl önce açtırıp 6 ay kullandıktan sonra kapattırdığı benzeri GSM operatörüne ilgili hattının, kendisinin bilgisi dışında tekrar açıldığını sav ederek, dolandırıcıların hedefi olmaktan korktuğunu belirtti. Verimli, “Ecnebi bir numara aradığında korkarak açıyorum” dedi.

Edinilen bilgiye bakarak, Aydın’ın Efeler ilçesinde dinç 30 yaşındaki Oğuzhan Semih 2012 yılında askerlik yaptığı dönemde bir GSM operatöründen forma alarak kullanmaya başladı. Hattı tahminî 6 kamer kullanan Bonkör, elan sonradan hattını kapattırdı. Aradan sabık 10 sene içerisinde GSM operatörleri ile bir nice iş eden Bonkör, bir sav yaşamadı. Geçtiğimiz günlerde resmi bir işlemi için E-Celal uygulamasına giren Ahi, 10 sene geçmiş kapattırdığı hattının yeniden çalışkan olduğunu ve özlük hesabına mukayyet hatlar beyninde olduğunu gördü. Bunun üzerine GSM operatörünün kamera hizmetlerini arayan ve karakola başvuran Ahi, “GSM operatörünün müşteri hizmetleri temsilcileri ile görüştüğümde hattın T.C. namına benim T.C. etiket numaramın göründüğü ancak diğer bilgilerde ecnebi uyruklu İ.K. isminde benzeri şahsın pasaport bilgileri olduğu söylendi. Böyle ayrımsız şeyin olması imkansız. Karakola gittiğimde bile bana hattın benim üzerimde görünmediğini E-Oran’te benim adıma etkili görünmesinin değme dava yapılanma etmeyeceği söylendi. Dolandırıcıların hedefi olmaktan korkuyorum, bu hatanın düzeltilmesini istiyorum” dedi.

“10 yıl sonradan yine açılmış”

Arkadaşlarını ziyarete gittiği Muğla’nın Milas ilçesinde resmi tıpkı prosedür boşaltmak amacıyla E-Azamet uygulamasına girdiğinde 10 sene önce kullanıp kapattırdığı GSM hattının yine öz hesabına faal durumda olduğunu fark ettiğini belirten Oğuzhan Bonkör, “14 Ağustos Ilişki haset yakınlarımla otururken resmi bire bir işlemimi yapmak üzere E-Azamet uygulamasına girdim. Burada yaptığım amal sırasında 2012 yılında kullandığım tıpkı GSM operatörüne ilgilendiren hattımın yeniden enerjik yerine görüldüğünü fark ettim. O dönemler askerdim ve tahminî 6 kamer kullanıp kapattırmıştım. O yıldan bu yana birçok suret değişikliği yaptım ama bu suret ile ilgili hiçbir prosedür yapmadım. E-Heybet uygulamasında adıma kayıtlı etkin hatlar arasında sakat numaramı görünce GSM operatörünün müşteri hizmetlerini aradım. Görüştüğüm kişi bana bu hattın 10 Temmuz’üstelik gene açıldığını, yabancı tabiiyetli birisinin kullandığını ve hattın benimle alakası olmadığını E-Büyüklük’te benim üzerime görünmesinin sistemsel tıpkısı yazık olabileceğini söyledi” dedi.

“İleride donuk bir genişlik olursa önce beni bulacaklar”

Aldığı karşılık üzerine GSM operatörünün Milas’taki bayisine giden Eli Açık, “Hattımın canlı olarak görüldüğü sayfanın yazıcıdan çıktısını aldım ve bayiye gittim. bu arada benzeri kaç öğün elan telefonla müşteri hizmetleri ile görüştüm. Amma hangi almaç hizmetleri temsilcileri ne üstelik bayiler elle tutulur bir karşılık vermedi. İlerleyen günlerde almaç hizmetlerini aramaya bitmeme ettim ve en üst görüştüğüm alıcı hizmetleri temsilcisi hattın T.C. etiket numarası kendisine benim T.C. numaram görüldüğünü amma kimlik bilgileri yerine bahsi geçen yabancı tabiiyetli şahsın bilgileri olduğunu söyledi. Bu konunun beni sıkıntıya düşürecek bir molekül olmadığını belirtti. Bu çok somurtkan tıpkı boyut. Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne üstelik gittim. Emniyetteki komiser yardımcısı olduğunu öğrendiğim biriyle görüştüm ve durumu anlattım. O de bana ‘biz sistemimizden baktık, sizinle ait ayrımsız nitelik namevcut. Merkez sizin adınıza görünmüyor. Bu konunun sizinle ilişkin aynı ülkü oluşum edeceğini düşünmüyorum’ diye karşılık verdi. Birçok yeri aramama ve emniyete da başvurmama rağmen günlerdir bu duruma tıpkı çözüm bulunamadı. Ben bu durumdan az çok rahatsızım. İleride bu dalga üzerinden aynı kısık nitelik olduğunda geçmiş beni bulacaklar diyerek düşünüyorum. O ahit ben bu durumu şüphesiz ispatlayabileceğim bilmiyorum? Çünkü E-Kerem sistemi kişinin hususi bilgilerinin saha aldığı bir düzlük ve bu herkes üzerinde daha başlangıçta kullanıp kapattırdığım merkez benim üzerimden aktif görünüyor” diye konuştu.

“Yabancı dalavere aradığında korkuyorum”

Hattın tekrar hareketli olmasının ve E-Celal üstünde kişi üzerine görünmesinden keder duyduğunu rapor fail Alicenap yaşadığı mağduriyetin biran geçmiş giderilmesini irade ederek şunları söyledi: “Olayı öğrendiğim günden bu yana uykularım kaçıyor. Telefonumda mukayyet olmayan yabancı bir numaradan arandığımda erinçsiz oluyorum. Benimle tek alakası kalmayan kolpo yüzünden başım belaya girebilir. Kaldı kim karşımda ki var, kimle muhatabım, eş mı yoksa ayvaz mi onu de bilmiyorum. Bir Tane bildiğim eşkal bilgilerinde İ.K. diyerek birinin isminin geçmesi. Numarayı de hangi devir arasam bilcümle ‘aradığınız kişiye ulaşılamıyor’ anonsu ile karşı karşıya kalıyorum. Mağduriyetimin tıpkısı zaman evvel giderilmesini murat ediyorum.” – AYDIN

Share: