10 sene sonra Valencia’da bir Türk henüz

İspanya LaLiga ekiplerinden Valencia, milli oyuncu Cenk Özkacar’ı satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı. İspanya ekibi ile barışma detayları konusunda anlaşan Özkacar, Mehmet Topal’ın arkası sıra Valencia forması giyen 2’nci Türk futbolcu olacak.

İspanya LaLiga’da kullanılmamış sezona 1 galibiyet ve 1 kaybetme ile başlayan Valencia, aktarma çalışmalarına devam ediyor. Nakil döneminde Hugo Duro, Samu Castillejo, Nico Gonzalez ve Samuel Lino’yu kadrosuna katan İspanyol ekibi, akıbet namına milli oyuncu Kavga Özkacar’ı renklerine bağladı. Olimpik Lyon’de şekil giyen Cidal’i 1 yıllığına kiralayan Valencia’nın sezon böylelikle satın alma opsiyonu da bulunuyor. Valencia ile uyuşma detayları üzerine kavil sağlayıcı Özkacar, keyif kontrollerinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak.

MEHMET TOPAL’DAN SONRADAN VALENCİA’YA GİDEN 2’NCİ TÜRK2020 yılında Altay’dan Olimpik Lyon’a alıntı olan ve geçtiğimiz sezonu üstelik Belçika Ligi ekiplerinden OH Leuven’de kiralık adına geçiren Cidal Özkacar, geride küsurat sezonda sergilediği performansla milli takımın namzet kadrosuna da güzel ve Litvanya ile oynanan Milletler Ligi maçında ilk kez A Milli formayı terletmişti. 21 yaşındaki kesici, 2010 yılında Galatasaray’dan Valencia’ya 5.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Mehmet Topal’ın peşi sıra Valencia forması giyen 2’nci Türk topçu olacak. Canlı futbolculuk kariyerini geçtiğimiz kamer noktaladığını açıklayan Topal, Valencia formasıyla özellikle ceza alanı dışından attığı goller ile taraftarın gönlünü nail ve 2 sene boyunca İspanyol ekibi ile 59 maça çıkmıştı. Mehmet Topal, 2012 yılında ise Valencia’dan Fenerbahçe’ye 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.

Share: