11 sene önceki ölen eşi ve 3 çocuğunun mezarlarını müzeye çevirdi

İNGİLTERE’de kafe işleten Turabi Kılınç (42), 11 yıl önce Tekirdağ’daki gidiş geliş kazasında kaybettiği eşi Zeynep (31) ile 3 çocuğunun Kahramanmaraş’taki mezarlarının etrafını çevirip, betondan yapı mensur etti. ‘Dört Ferişte Evi’ adı verdiği yapıya eşinin gelinliğinden çocuklarının bisikletlerine kadar bir nice kişisel eşyayı koyan Kılınç, ailesini kaybettiği günün seçkin sene dönümünde Türkiye’ye gelip içindeki mezarları müzakere ediyor.

Tekirdağ- Hastalıklı yağız önünde, 23 Ağustos 2011 tarihinde yaz tatili için Türkiye’ye mevrut Zeynep Kılınç ile çocukları Dayanım (11), Baran (8) ve Ilkgüz (5), trafik kazası geçirdi. Kazada yaşamını yitiren Kılınç ile 3 çocuğu, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinin rustik Kötüre Mahallesi Göncü Sokak’taki mezarlıkta toprağa verildi. Eşi ve çocuklarını kaybeden Turabi Kılınç, daha sonradan mezarların etrafını çevirip, betondan çatı düz yazı etti. ‘Dört Ferişte Evi’ adı verdiği müzeyi andıran yapıya eşinin gelinliğinden çocuklarının bisikletlerine kadar birçok ferdî pırtı koyan Kılınç, antrparantez astığı fotoğrafların üzerine melek figürleri yerleştirdi.

İngiltere’de hayat dolu Turabi Kılınç, ailesini kaybettiği günün değme sene dönümünde Türkiye’ye gelip, bina içindeki mezarları ülfet ediyor. Çiçek bırakıp, dua eden Kılınç, cemakan süresince sergilenen eşyalara göre gözyaşı döküyor.’EVLAT ACISI KADAR ACI BİR MOLEKÜL YOK’

11 sene geçmesine rağmen acısının önce günkü gibi gailesiz olduğunu tamlayan Turabi Kılınç, “Onlara doyamadım. Hususi tıpkı madde, mozole kadar bir molekül istiyordum. Müze şeklinde insanların gelip görebileceği, mülakat edebileceği, yakarış edebileceği bire bir saha istedim. Haddinden Fazla hususi benzeri yer olmasını istediğim için hakeza bire bir molekül etme gereği duydum. Haddinden Fazla üstelik gür oldu, insanlar geliyor ve dua ediyor. Eşim ve çocuklarıma ilişik temas şeyi Londra’dan getirdim. Eşimin gelinliğini, çocuklarımın bisikletlerini, oyuncaklarını, eşyalarını, kızımın sazını her şeyini getirdim. Allah, kimseye zürriyet acısı yaşatmasın. Bu dünyada çocuk acısı büyüklüğünde dokunakli tıpkı madde yok. Eşim ve 3 çocuğumu kaybettik. Benim seçkin şeyim var; evim, arabam, gelişim yerim, rastgele şeyim var. Tek şeyim olmasaydı; arz azından eşim veya çocuklarımdan birisi yanımda kalsaydı. Fakat olmadı. Demincek elimden geldiği kadar hayata tutunmaya çalışıyorum” dedi.



Share: