13 yıl bilahare ortaya çıkan haram amor cinayetinin 3 şüphelisi tutuklandı

13 yıl sonra ortaya çıkan yasak aşk cinayetinin 3 şüphelisi tutuklandı

Aylardır cinayeti akseptans etmeyen insan, eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği Küçümseme Kele’u öldürdüğünü itiraf etti

DENİZLİ – Denizli’den 13 yıl ilk inşaatlarda çalışmak üzere gittiği Muğla’birlikte ortadan kaybolan Küçümseme Boğa’u öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan ocak adam ve ini tutuklandı. Aylardır cinayeti kabul etmeyen eş, eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği Bayram Kele’u öldürdüğünü itiraf etti.

Denizli’den Muğla’nın Reze ilçesine inşaatlarda hizmet etmek için mevrut ve 2009 yılında ortadan kaybolan Hezel Tosun’un eşi İmran Kele ve oğlu Aşkın Kele, Denizli Cumhuriyet Altını Savcılığına başvurma ederek dosyanın esasen açılmasını istedi. Ağustos ayında Meze Tosun’un Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde çalıştığı inşaatlarda alıngan kibirli köpekler ile arama çalışması yapıldı. Özel bire bir monitör kanalında cinayeti itiraf eden Keziban Turhan, eşi Veysel Turhan ve Keziban Turhan’ın kardeşi Eksiksizlik Biçe gözaltına alındı.

Keziban Turhan ve kardeşi, Küçümseme Tosun’u öldürdükten sonradan attıkları Muğla’nın Menteşe ilçesi Kozağaç Mahallesi Hasankuyusu mevkiindeki öz yatağında meydan gösterdi. Öz ortamında teferruatlı süre yapılan arama çalışmasında Menteşe İlçe Açıkgöz Komutanlığı ekipleri bölgede asayiş önlemi alırken, bitirmiş görüngü yeri inceleme ekipleri ile kadavra köpeği Kişi ile yakınlarda arama çalışmasına katıldı.

Bölgede zinde tıpkısı yurttaş yoluyla 2018-2019 yılında Söz Boğa’un gömüldüğü öne sürülen noktada adam kafa içi, kemikler ve başmak bulunduğu, kâin kemiklerin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü kanıt edildi. 3 sene önce kimsesizler mezarlığına gömülen kemikler üstünde DNA testi yapılacağı ve Meze Boğa’a ilgilendiren olup olmadığının kesinleşeceği bildirildi.

Savcıya itiraf etti

Bir anda ortadan kaybolan Hezel Boğa olayıyla ilişkin teftiş süreleri dolan, Keziban Turhan, eşi Veysel Turhan ve Keziban Turhan’ın kardeşi Kemal Biçe serbest güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Elan önceden cinayeti işlediklerini itiraf eden Kezban Turhan ve kardeşi Kemal Biçe ifadelerini değiştirmezken; aylardır katıldığı TV programı ve sonrasında iddiaları ret eden Veysel Turhan’ın birlikte savcılık sorgusunda suçunu akseptans itiraf ettiği öğrenildi. Hezel Kele’un eşiyle ilişkisi olduğunu öğrenince onu mıhlamak amacıyla çekim yapan Veysel Turhan’ın, yapım işi yalanıyla Muğla’ya çağırdığı Kele’u tabancayla öldürdükten sonradan dere yatağına gömdüklerini kabul ettiği bildirildi.

Cumhuriyet Altını savcılığındaki sorgularının ardından ‘Tasarlayarak âdem öldürme’ suçundan durdurma talebiyle gümrük kolcusu mahkemeye gönderme edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Share: