13 yıllık giz perdesinde yıpranmamış evolüsyon

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 13 sene geçmiş ortadan kaybolan ve öldürüldüğü gelecek sürülen Saraka Kele olayında, şüpheliler vasıtasıyla gömüldüğü belirlenen adreste 3 sene önceki kayırıcı kafatası, kemikler ve başmak bulunduğu ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğü müstakbel sürüldü.

Denizli’den Muğla’nın Menteşe ilçesine inşaatlarda hizmet etmek amacıyla mevrut ve 2009 yılında ortadan kaybolan Söz Tosun’un eşi İmran Boğa ve oğlu Fazla Tosun, Denizli Cumhuriyet Savcılığına başvurma ederek dosyanın gine açılmasını istedi. Ağustos ayında Söz Boğa’un Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde çalıştığı inşaatlarda alıngan kibirli köpekler ile taharri çalışması yapıldı. Özel ayrımsız televizyon kanalında cinayeti itiraf fail Keziban Turhan, eşi Veysel Turhan ve Keziban Turhan’ın kardeşi Eksiksizlik Biçe gözaltına alındı.

Keziban Turhan ve kardeşi, Hezel Boğa’u öldürdükten sonradan attıkları Muğla’nın Reze ilçesi Kozağaç Mahallesi Hasankuyusu mevkiindeki öz yatağında saha gösterdi. Öz süresince tafsilatlı müddet yapılan arama çalışmasında Reze İlçe Bitirmiş Komutanlığı ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, Açıkgöz Olay Yeri İnceleme ekipleri ile kadavra köpeği Kişi ile yakınlarda kontrol çalışmasına katıldı. Yapılan aramada çalışmasında tıpkı sonuca ulaşılamadı.

Bölgede işlek benzeri yurttaş marifetiyle 2018-2019 yılında Alay Boğa’un gömüldüğü öne sürülen noktada eş kafa içi, kemikler ve pabuç bulunduğu, mevcut kemiklerin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü iddia edildi.

3 yıl önceki kimsesizler mezarlığına gömülen kemikler üstünde DNA testi yapılacağı ve Hezel Boğa’a ilişik olup olmadığının belirleneceği öğrenildi. – MUĞLA

Share: