17 Ağustos Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti

ŞENGÜL AZBAY/ÖMER FARUK CEBECİ – Model üssü Kocaeli’nin Bataklık ilçesi olan ve “asrın felaketi” namına tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 23 yıl geçti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere bakarak, 17 Ağustos 1999’bile saat 03.02’de 7,4 büyüklüğünde meydana mevrut ve 45 saniye süren Marmara Depremi; Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce’dahi yıkıma illet oldu.

TBMM Zelzele Riskinin Araştırılarak Deprem Yönetiminde Alınması Müstelzim Önlemlerin Belirlenmesi· Üzere Kurulan Sedir Araştırması Komisyonunun Temmuz 2010 günlü raporuna bakarak, depremde 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 43 bin 953 güç yaralandı.

Yaklaşık 200 bin kişinin evsiz kaldığı, 66 bin 441 hane ve 10 bin 901 hareket yerinin yıkıldığı depremden 16 milyona mümasil gönül değişik düzeylerde etkilendi, 285 bin 211 basamak ve 42 bin 902 iş yerinde hasar tayin edildi.

Kentsel transformasyon çalışmalarıyla yaralar sarıldı

Depremde İstanbul’dahi 454 dirilik yaşamını yitirirken Yalova, Düzce ve Gölcük’ten kentteki hastanelere getirilen yaralılardan hayatını kaybedenlerle bu kopya 981’e çıktı.

İstanbul’de 1880 kişinin yaralandığı depremde 41 bine yakın bölük ve gelişim durumunda hasar oluştu, 18 bin 162 konut mutedil ve bunaltıcı şiddetteki hasar yüzünden oturulamaz ağıl geldi.

Kentte antrparantez 3 bin 171 okuldan 820’si hasar gördü. Bunların 118’i ılımlı, 13’ü ciddi hasarlı kendisine belirlendi. İstanbul’daki 10 bine yakın amme binasının 1137’sinde az, 387’sinde ölçülü, 37’sinde ise çetin hasar oluştu.

İstanbul’bile depremden arz çokça beis gören düzlük Avcılar oldu. İlçede 270 gönül hayatını kaybederken yüzlerce güç birlikte yaralandı. 1823 basamak ve 326 aksiyon yerinin yıkıldığı evet bile ağır hasar gördüğü ilçede, 5 bin 106 ev ve 872 hisse senedi durumunda itidalli hasar, 3 bin 685 bölük ve 461 aksiyon yerinde hafif hasar meydana geldi.

Bakanlıklar ile TOKİ ve özge kurumların aksiyon birliğinde yapılan kentsel inkılap çalışmalarıyla depremin yaraları nazik oranda sarıldı. TOKİ, belediye ve özel sektör eliyle yıkımın yaşandığı kentlerde, sarsıntı yönetmeliğine akıllıca binlerce bakir konut nesir edildi.

Başta okullar ve hastaneler gibi kamu binaları görünmek üzere belli belirsiz hasarlı binalar depreme alın güçlendirildi.

Kocaeli’de depremin izleri silindi

Binlerce insanın yaşamını yitirdiği, ocak ve gelişim yerinin yıkıldığı Kocaeli’da, depremin ardından facianın dokunaklı izleri ortadan kaldırıldı. Depremde sunma ciddi yıkımın yaşandığı şehirde yer sarsıntısı yönetmeliğine akıllıca binlerce bölük inşa edildi.

Kentsel inkılap çalışmaları kapsamında Gölcük, Koy ve İzmit özellikle olmak amacıyla bir nice ilçede bakir projeler hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda çatı stoku açısından genişlik riskli bölgelerden biri olan Cedit Mahallesi’nde başlatılan “Yerinde Kentsel Inkılap Projesi” ile 1105 adalet sahibinin evleri baştan yapılacak.

Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesince akçalanmış edilen projede, 494 binada oturan adalet sahiplerinin boşaltma edilmesiyle katabolizma çalışmaları yapıldı.

Kıyamet ve Müstacel Boyut Yönetimi Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Beceri Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü aksiyon birliğinde hazırlanan “Kocaeli İli Kıran Zararlarının Azaltılmasında Düşüncesiz Şehir Uygulaması Projesi” kapsamında “ivedi müdahale” ve “er ihtar” sistemi kurulması için icraat bitmeme ediyor.

Yine şehrin değişik noktalarına kurulan 41 yer sarsıntısı pusat istasyonundan elde edilen verilerle zelzele haritaları ve master planlar hazırlanıyor, riskli alanlar izleniyor.

Kocaeli devlet ihracatına arz çokça katkı sağlayan illerin başında

Limanları ve istihsal tesisleriyle Türkiye’nin arsıulusal ticaretinde şanlı yere topluluk olan Kocaeli, depremin arkası sıra güzeşte 23 yıllık süreçte ihracatını iri oranda artırdı.

Türk imalat sanayisinin kestirmece yüzde 15’ine ev sahipliği işleyen kent, Türkiye’nin bu yıl üzere belirlenen 250 milyar dolarlık ihracat hedefine yeryüzü hayat dolu katkıyı veren iller beyninde bulunuyor.

Kocaeli, 1 bilyon 741 milyon dolarla İstanbul’un peşi sıra temmuzda en aşkın sanayi ihracatı gerçekleştiren ikinci, otomotiv endüstrisinde ise 565 milyon 418 bin dolarla güzeşte kamer sunu çok dış satım gerçekleştiren mülk olmayı başardı.

Türkiye’nin endüstri merkezlerinden Kocaeli’birlikte üretilen malların dünya pazarlarına ulaşmasında makro görk oynayan İzmit Körfezi’ne 2021’bile 9 bin 554 gemi uğradı.

Geçen sene, İzmit Körfezi’nin etrafındaki limanlarda güzeşte sene elleçlenen hep dara miktarı da 2020’ye bakarak yüzde 6’lık artışla 81 milyon 335 bin 143 tona ulaştı. Türkiye’deki limanlarda elleçlenen toplanmış yük miktarının yüzdelik 15’inin gerçekleştirildiği Kocaeli, sabık sene bu alanda de bir numara tam düzlük aldı.

Sakarya’üstelik “ufki kentleşme modeli” kararlılıkla sürdürülüyor

Depremin yeryüzü çok etkilediği ikinci toprak olan Sakarya bile kentsel dönüşüm ve özge çalışmalarla depremin izlerini sildi.

Kıyamet sonrası başlatılan çalışmalarla 15 Temmuz Camili, Korucuk ve Karaman mahallelerinde Valilik ve ayrıksı resmi kurumların birlikte içerisinde bulunduğu “kullanılmamış iskân bölgesi” oluşturuldu.

TOKİ yoluyla hareket yönetmeliğine akla yatkın konutlar inşa edilirken Büyükşehir Belediyesi da Yenikent Otopark, Yenikent Kültür Merkezi ve Korucuk Park Yeri kadar sosyal teçhizat alanlarını kente kazandırdı.

Sakarya’bile umulur depremleri bildirme birkaç kayıpla atlatabilmek için “yatay kentleşme modeli” kararlılıkla uygulanmaya bitmeme ediliyor. Nazir sayesinde haddinden fazla eğik binalara destur verilmezken site sakinleri yer sarsıntısı yönetmeliğine akıllıca konutlarda güvenle yaşamlarını sürdürüyor.

Sanayi ve tarım alanındaki yatırımlarıyla adından bayram ettiren Sakarya, kentsel dönüşümde üstelik Türkiye’ye benzer oluyor. Bu kapsamda Erenler ilçesine tutkun Yenimahalle ve Küpçüler mahallelerinde 666 dönüm alanda 9 etaptan oluşan “Erenler Belediyesi Kentsel Tahavvül Projesi” hayata geçirildi.

Yıkılanların adına yapılan konutlar türe sahiplerine verilirken uray bütçesiyle hamle kadem gerçekleşen projede icraat devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, muhtemel afetlere tedarikli olunması için kente Kıran Koordinasyon Merkezi (AKOM) de kazandırdı. AKOM, mümkün kıyamet yerinde kriz merkezi olarak hizmet sunacak.

Sakarya ekonomisi katlanarak büyüdü

Sakarya’da sanayici ve yatırımcılara sağlanan teşviklerle iş dünyası üstelik adeta ayağa kaldırıldı. Sakarya 1999’birlikte 180 milyon dolar olan ihracatını envestisman ve teşviklerle 2021 sonu bakımından 5 milyar doların konusunda çıkardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, dünyayı etkisi altına kayran salgın nedeniyle 2020’da 4 bilyon 624 bin dolar dış satım gerçekleştiren site, sabık sene 152 mutluluk ve 9 azade bölgeye 5 bilyon 99 milyon 790 bin dolarlık aut eş yaparak ülke ekonomisine yardım sağladı.

Türkiye’de sunu çok aut satma fail kentlerin başını çeken Sakarya, bu yılın geçmiş yarısında 2 bilyon 631 milyon 261 bin dolar ihracat yaptı.

Kentte 1999″da tıpkısı olan kombinasyon uran bölgesi sayısı, bu süre içre 11’e ulaştı. Kentte 5 organize sanayi bölgesinin kurulması için icraat bitmeme ediyor.

Depremin yaralarını kuşatan kent, 23 yılda ekonomisini büyüttü.

Karasu ilçesinde 1995’te temeli atılan ve 2017 yılında hizmete açılan Garp Karadeniz’in bildirme büyük limanlarından Glokom Limanı da kentin ihracatına katkı sunuyor. Limandan yapılan yaya taşımacılığı, Ro-Ro seferleri ve tahıl sevkiyatıyla şehir ve devlet ihracatına daha aşkın katkı sunulması hedefleniyor.

Kentin şimal bölgesinden sabık ve 19 Fasıla 2020’de hizmete giren Yıldız Marmara Otoyolu birlikte kente yönelik uran yatırım taleplerini artırdı.



Share: