17 Ağustos’un sene dönümünde doğuya dikkat çekti

17 Ağustos 1999 yılında meydana mevrut depremin sene dönümünde mütekellim Zelzele Araştırmacısı Ahmet Saha, maşrık bölgesine ilgi çekti. Içtimai medyada ‘Hareket ve Araştırı Merkezi’ adlı sayfada 200 binden aşkın kişinin yakından izleme ettiği Saha, Marmara Depremi’nin yıl dönümünde sanılanın tersine doğuya ilgi çekerek uyarıda bulundu.

1999 Marmara Depremi’nin 23. senesinde değerlendirmede bulunan Deprem Araştırmacısı Ahmet Meydan, “Gelişigüzel iri depremin sene dönümünde esasen ülkemizin sarsıntı gerçeğini konuşuyoruz ve özeleştiri mahiyetinde bahsetmek gerekirse bu gerçeği çokça çabuk unutuyoruz. Buna güvenerek akıllara tekrar Marmara Depremi ne antlaşma sorusu geliyor. Celi temas etmek gerekirse genişlik doğrusunu tabii ki alim Yaradan’dır. Ancak bence aşkın ırak değil. Gelişigüzel verdiğim demeçte, Yıldız Rum Kırık Zonu üstünde alarm zilleri arakçı iki dideban var kim, bunlardan biri Bingöl ve çevresi, gayr ise Marmara Denizi ve ayrıca Marmara Güney şeridi. Kuzey Rum Kırık Zonu’nun 1939’üstelik yaşanan Erzincan depremiyle başlayan, balaban zelzele teksir hadisesi 1942, 1943, 1944, 1957, 1967 ve en son 1999 depremiyle akıbet buldu. Herkesin anlayacağı dilde temas etmek gerekirse, gözümüzün önüne bir çöğüncek getirirsek, bunun tıpkısı ucunda Bingöl Bölgesi ve diğerinde ise Marmara Bölgesi kaldı. Bence ilk maşrık, arkası sıra dahi Marmara bu süreci yaşayabilir” dedi.

Bu yıl heybetli depremleri yaşayabiliriz

Ahmet Saha, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak 1999 depreminden bu yana arbede 23 senesine geçmesine karşın, somut namına çokça dahi tedarik alınmadı. Hem aynı depremzede hem dahi bu işe kestirmece dokuz senesini vermiş benzeri yer sarsıntısı araştırmacı namına abstre manada şurası diyebilirim kim, ülkemizin batısı bile doğusu birlikte bu yıl hissedilir ve belki bile hasar verici depremler yaşayabilir. Fakat elimizdeki değişken ve anomalileri akla yatkın şekilde yorumlarsak, depremlerden ilk insanları bilgilendirdik ve gene bu depremler öncesi bilgilendirebiliriz. Detaylı lafın kısası depremleri kasten değil, depremlere alın tılsım alarak ve bilinçli adına ayakta kalabiliriz” dedi. – BALIKESİR

Share: