19 Gözyaşı Altı Milli Ayak Topu Takımı, Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hedefliyor

19 Yaş Şeş Milli Ayak Topu Takımı, Avrupa Şampiyonası eliminasyon turunu geçip finallere katılmayı hedefliyor.

Ay-engelsiz çoluk çocuk, Erzurum’dahi Palandöken Dağı eteklerindeki Efdal İrtifa Dinlenme Kampı Merkezi’nde ustalık direktör Ulvi Eşsiz Başbuğ yönetimindeki dinlenme kampı programını tamamladı.

Ulu Kıymetli Başbuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Gözyaşı Altı Avrupa Ayak Topu Şampiyonası eliminasyon turu maçlarına hazırlandıklarını söyledi.

Kentin kamp ayırmak üzere ideal bire bir kayran olduğunu tamlayan Komutan, “Erzurum’dahi kamp fora etmek haddinden fazla fena hâlde. Kıvılcım, yükseklik ve düzlük kendisine ülkü tıpkısı saha. Erzurum’a geldiğimiz amacıyla çokça memnunuz.” dedi.

Komutan, Bulgaristan’ın Varna kentinden düzenlenecek elemelere çıkacaklarını hatırlatarak, Türkiye’nin değme organizasyonda iddialı aynı mevki olduğunu aktardı.

Eleme müsabakalarını geçerek şampiyonaya katılmayı hedeflediklerini tabir eden Başbuğ, “İlk maçımızı Lüksemburg ile sonrasında cömert talih Azerbaycan, elan sonraları ocak sahibi Bulgaristan ile oynayacağız.” diye konuştu.

“Şu anda biçim tutma aşamasındalar”

Başbuğ, bahis konusu elemelerden başarılı olmaları halinde 19 Gözyaşı Şeş Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacakların belirterek, şunları kaydetti:

” Malta’da şampiyona var ona hazırlanıyoruz. Amacımız Türkiye olarak herhangi bir ant yukarıdır. Federasyonumuzun bize sağladığı imkanlarla antrenmanlarımızı yapıyoruz. Planlamalarımızı yaptık ve aktör taramamızı bitirdik. Oraya gidecek takım için en üst Erzurum’birlikte toplandık. Ligler yıpranmamış başladı ve oyuncuları şu anda kalıp destekleme aşamasındalar. Müstacelen dakikasında hepsi bakir kamptan artık ve karşılaşma oynadı. Bu yüzden durumları gayet mebzul. Biz de onlara oyunun gücü anlamında aynı şeyler katmaya çalışıyoruz.”

Başbuğ, oyuncuların fiziksel kuvvetinin durumunda olduğunu anlatarak, “Kişi kulüplerinde güçlerini edindiklerini görüyoruz. Amacımız inşallah Bulgaristan’de gruptan çıkıp bir dahaki elemeye katılıp ondan sonradan da Malta’daki şampiyonaya müracaat etmek.” ifadelerini kullandı.

Share: