2 sene evvel baskın afeti zinde Dereli ilçesinde curcuna coşkusu

2 sene önceki başat afeti dallı güllü Dereli ilçesinde festival coşkusu

GİRESUN – Giresun’birlikte 2 yıl ilk yaşanan sel afetinde yer çok engel gören ilçelerden biri olan Dereli ilçesine sınırlanmış Kümbet Yaylası’nda 4 yıl aradan sonradan 30. Kümbet Plato Şenliği düzenlendi.

Yeğin afetinin üzerinden sabık 2 yılın peşi sıra planlı Kubbe Yayla Şenliğine Giresun Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, SELIM Tümen Giresun Milletvekilleri Şayan Aydınlık, Sabri Öztürk, Dereli Şehremini Anlaklı Şenlikoğlu, Giresun Şehremini Aytekin Şenlikoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin pandemi ve baskın afeti nedeniyle 4 yıldır yapılamadığını hatırlatan Dereli Belediye Reisi Anlaklı Şenlikoğlu, “Henüz öncesinde pandemi, sonuç 2 yıldır ise hâkim afetinin yaralarını kullanmak üzere yapamadığımız Kümbet Yayla Şenliğimiz 4 yılın arkası sıra yeniden yaptığımız amacıyla mutluyuz. Bizim amacımız hâkim afetinden uymazlık gören ilçemizi bozuk günlerinden çokça daha ilerilere götürmekti ve bunu Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın desteğiyle gelişmemiş sürede gerçekleştirdik. Bu süreçte bizlere yer şişman bağlam ise halkımızdan, milletimizden geldi. Yeniden bire bir araya gelip bu şenliği yapabildiğimiz amacıyla mutluyuz” dedi.

“Turizm yatırımlarımız devam ediyor”

Yayla şenliklerinin, yaylaların günümüzde turizme bakım ettiğini tabir eden Giresun Şehremini Aytekin Şenlikoğlu ise “Giresun’dahi plato şenlikleri denildiğinde önceki akla mevrut Kubbe Plato Şenliği’dir. Zaman 30’uncusunu yaptığımız Kubbe Plato Şenliğini geçmiş yaptığımızda sair plato şenliklerinin da ateşini yakmış oldu. Bunların hepsi turizmimize birere ulama namına şehrimize dönüyor.Bir taraftan turizmle ilişkin altyapılar devam ederken ayrıksı taraftan plato şenliklerimiz turizme derece katıyor. Bunların bilcümle amacı şehrimizde turizmi kalımlı sağlık haline getirmektir. Bu anlamda bizler, siyasilerimizle, yatırımcılarımızla, ön halkımızla bütün bu arada üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diyerek konuştu.

YANLIŞSIZ Parti Giresun Milletvekili Bedel Okumuş ise yaptığı açıklamada “Devriye sabır ve şükür tevessül etmek için iki kelimeden ibarettir. İki sene önce yaşadığımız Dereli afetinden sonraları birlikte gördük kim devlette iki kelimeden ibarettir. Kuvvet ve merhametten ibarettir. Deminden Dereli’den geçtiğimizde iki yıl önceki sel afeti yaşanan yerleri değişmiş, dönüşmüş, mütekâmil ve güzelleşmiş adına görüyoruz. Bizi bu noktaya haiz hem devletimize hem dahi milletimizin verdiği yetkiyi sunu dolgunca şekilde kullanan hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Giresun Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu birlikte ayrımsız konuşma yaparak herkese ongun eğlenceler diledi. Yapılan konuşmaların ardından mahalli sanatçılar eşliğinde doyasıya eğlenildi, horonlar oynandı.

Share: