2022 Karadeniz Off-Road Kupası finali yapıldı

2022 Karadeniz Off-Road Kupası final yarışları, Rize’nin Ardeşen ilçesinde yapıldı.

Türkiye Araba Sporları Federasyonu vasıtasıyla Ardeşen Off-Road Spor Kulübünün familya sahipliğinde Sıkıntı Vadisi’ndeki parkurda gerçekleştirilen yarışlara, Türkiye’nin yanında Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan 28 vesile ile 50 sportmen katıldı.

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Ardeşen Belediyesi, Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla yapılan organizasyonda sporcular, korkunç yarıştı.

Organizasyonda yarışmacılar, 5,7 kilometre uzunluğundaki etabı üçer öğün geçerek final çizgisine uğratmak için uğraş etti.

Zorlu parkurda bazen otomobiller arızalanınca sporcular, bitiş çizgisine ulaşamadan yarışmayı bırakmak zorunda kaldı. Gâh devrilen otomobiller ise gelişim makineleri yardımıyla düzeltilerek yarışa bitmeme etti.

Organizasyon, Sıkıntı Vadisi Ziyaretçi Merkezi Konuşma Salonu’nda planlı bergüzar töreniyle sona erdi.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, kısaca 10 yıldır yarış düzenlediklerini söyledi.

Ardeşen’in makine sporları yarışlarında ayraç olduğuna meni eden Kahya, “Son merhale başarılı tıpkı yarışı elan kazasız geride bıraktık. Katılma az çok çok oldu. Tutum zevki efdal yarışmalar herkesi heyecanlandırdı. Katılma gösteren ve destek veren herkese teşekkürname ediyorum.” diyerek konuştu.

Share: