2022’nin proje ve yatırımları sene sonu lansmanı paylaşıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Şehremini Zeynel Abidin Beyazgül 2022 yılında yapılan ve Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırım ve projeleri düzenlenen “2022 Yılı Yılsonu Lansmanı” ile kamuoyuyla paylaştı. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’yı gelişigüzel açıdan kalkındırmaya devam edeceklerini söyledi. Başbuğ Beyazgül Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini tebrik kartı ettiği paylaşım üzere dahi teşekkür etti.

Şanlıurfa’ya 2019 yılından bu yana yapılan icraat, Büyükşehir Belediyesi yoluyla düzenlenen 2022 yılı yılsonu tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle tıpkı otelde planlı lansmana Cumhurbaşkanlığı Iktisat Politikaları Müesses Üyesi Doç. Dr. Zeynep Beşaret Sakar, SELIM Tümen Şanlıurfa Mebus Zemzem Suyu Gülender Açanal, Mehmet Mehabetli Cevheri, SELIM Tümen İl Başkanı Abdurrahman Sınıkçı, AK Fırka MKYK üyesi Vildan Çelik, Büyükşehir Şehremaneti Meclisi YANLIŞSIZ Parti Batış Başkanvekili Faruk Bayuk, Haliliye Belediye Reisi Mehmet Canpolat, Hilvan Şehremini Arslan Yüce Bayık, Karaköprü Belediye Reisi Metanetli Baydilli ile domestik ve millî göstergeç ve gazete temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Nazik Projeler Büyükşehir ile Hayata Geçiyor” sloganıyla kentte yapılan ve yapılacak olan projelerin düzlük aldığı lokma gerçekleştirerek Şanlıurfa’nın gelişigüzel güzeşte çağ elan üstelik güzelleştiğini angajman ve beraberlik içerisinde bu değişim ve dönüşümün devam edeceğini aktardı.

Akpiyar ve Karakyoun derelerine su ita projesi

Akpiyar ve Karakoyun derelerine akarsu ödeme projesi ile ilgili çalışmaların bitmeme ettiğini belirten Komutan Beyazgül, “Sırrın Akpiyar deresine akarsu verme projesi ise hazırlandı. DSİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer oradan suyu alırsak ki bu suyu esasen kanala dümbelek verceğiz. O projede inşallah başlamış olacak. Karakoyun deresine su yüklemek ile ilgiliyse DSİ aracılığıyla yapılacak göleti bekliyoruz. Şayet akmaz tamamlanır ve su toplarsa bu projenin bile taslak muattal hazır. İnşallah bu projeyi dahi yapmış olacağı” diye niteleyerek konuştu.

Şanlıurfa’ya raylı bütün

Şanlıurfa’ya raylı sistemi kazandırmakta azimli olduklarının altını çizen Başbuğ Beyazgül, ” Raylı hep Karaköprü ilçesinden Eyyübiye ilçesine büyüklüğünde uzanacak tıpkısı bütün olacak. Raylı sistemi yazmak üzere öncelikle erişim master planı gerekiyordu. Erişim master planı biz göreve geldiğimizde yoktu. Bu planı hazırlattık. Deminden geçenlerde proje ihalesine çıkacağız. Raylı sisteme birlikte ehil olacağız” dedi.

Trambüsler haddinden fazla geçenlerde Şanlıurfa sokaklarında

Şanlıurfa için özel üretilen trambüslerin çokça andıran tıpkı sürede Şanlıurfa sokaklarında olacağının altını çizen Komutan Beyazgül, ” Önümüzdeki günlerde trambüslerimiz ile ilgili çalışmalarımız üstelik olacak ve bulunan trambüslerimizi kentimizin belirlenen alanlarına yerleştirmiş olacağız” dedi.

Şanlıurfa’ya devasa site parkı

Şanlıurfa genelinde eskimemiş yeşil alanlar meydanlar halkın içki alabileceği alanları kente kazandıran Komutan Beyazgül bakir bir devasa yeşil alanın elan müjdesini vererek “Sırrın Mahallesi bölgesindeki sulama kanalı ile site hastanesinin yapıldığı alanda 420 dönümlük tıpkı bölgeyi şehir parkı namına vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Yakubiye’birlikte devletleştirme çalışmaları başlıyor

Yakubiye bölgesinde devletleştirme çalışmalarının başlatılacağını vurgulayan Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Müzemizin garp tarafında Yakubiye tarafında Yer ve Kentçilik Bakanlığımız tarafından sunulan yüzde 50 hibesiyle izansız artan kısmını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tamamlayacak. Bu alanda dahi ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımız üzere kamulaştırma çalışmalarımızı başlatıyoruz” ifadelerine düz verdi.

“Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ediyoruz”

Yaptığı denk çalışmalarla Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan övgüler düz Komutan Beyazgül, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yoluyla şehrimizi ve yaptığımız çalışmaları ve icraatları öz saygı edici tıpkı paylaşım yapıldı. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız benzeri ilki başardılar. Kanalizasyon atık suyundan matbu elde ettiler. Elde edilen bu gübreler çok eşsiz oldu. Fıstık ağaçları amacıyla bile çokça kızıl olduğunu gördük. Özlük otopark ve bahçelerimizde de bu gübreleri kullanıyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendi’ye bir misil elan teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Başbuğ Beyazgül Şanlıurfa’bile vatandaşların hizmetine sunulan ürün ve yatırımlarla ilgilendiren dahi açıklamalarda bulunarak yapılan çalışmaların bire bir kısmını basın ve kamuoyu ile paylaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini 15 kıvrım gündeş ve temiz bir binaya taşıyarak hizmetleri biricik bina altında topladık. Şehremaneti eski bakım binasının hesabına Uray Bahçesi yaparak vatandaşların hizmetine sunduk. Belediye Bahçesi ve Âşık Nabi Sayısal Beyaz Perde salonunu hizmete sunduk. Uray Bahçesini çocukların sevincine, kuşların cıvıltısına armağan ettiğini anlatım fail Komutan Beyazgül çocuklara dijital sinemada ücretsiz film izlem keyfini da yaşattı.

Toplumsal alanlar arttı

Şehir merkezindeki betonarme yapıları ortadan kaldırarak şehrin tarihi siluetini gün yüzüne çıkaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 156 yapının kamulaştırılarak yıkımın yapıldığı Kızılay Sarayönü Meydanında yeşil bir alanı de Şanlıurfa’ya kazandırdı. Tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla herkesin hayran kaldığı Şanlıurfa’de, turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun Öz Bahçesini site turizminin hizmetine sundu. Şanlıurfa’yı ziyarete gelen yerel ve ecnebi turistler, Balıklıgöl platosunda yer düzlük Şanlıurfa Müzesi, Kermen Eteği ve Kızılkoyun Nekropolünde tarihle bağırsak içe benzeri zaman geçiriyor. Büyükşehir Belediye Reisi Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’daki trafik sorununa bisturi vurularak kente kazandırılan Anıt Köprülü Kavşağı Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan yoluyla resmi açılışı yapılarak hizmete açıldı. Ağız iki viyadüğün yapılması ve ast yollarının tamamlanmasıyla trafiği alçak oranda rahatlattı.

İstihdama 6 nüsha fabrika

Türkiye’nin sunu zihayat illeri ortada önceki sırada düz kayran Şanlıurfa’bile Organize Sanayi Bölgesinde Büyükşehir Belediyesi marifetiyle hayata geçirilen fabrikalarda 3 kol halinde 4 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Şanlıurfa Büyükşehir Şehremini Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri doğrultusunda Organize Endüstri Bölgesinde mensur edilen fabrikada el atlatmak üretimi başladı. Üretilen geçmiş ekmekler gerekseme sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Sosyal Belediyeciliğin arz adamakıllı örneklerinden birini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu ‘Içtimai Market’ten gelişigüzel ay 10 bin gerekseme sahibi yurttaş faydalanıyor. Yardımlaşmayı market alışverişiyle geliştiren Büyükşehir Belediyesi, market içerisinde uygulamaya koyduğu puanlama sistemi ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla buğulu çınarların daha domuzuna geçenek geçirebilmeleri için 20 bin metrekare düzlük içerisinde yapımı tamamlanan Uğraşı Bahçesinin açılışı yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eliyle Atatürk Barajı göl kıyısında düzlük alan Bozova’birlikte yerli ve ecnebi turistlerin konaklayabilecekleri Bungalov evlerin yapımı tamamlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Şehremini Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla periferi ilçe Bozova’de başlatılan 11 adet Bungalov evlerin yapımı tamamlandı. Turizm rotasında meydan düz ilçede yapılan Bungalov evler, yaz ve şita turizmine şişman katkı sağlayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hazreti Eyyüp Elçi ile eşi Rahime Hanım ve Elyasa Peygamber’in kabrinin bile bulunduğu Viranşehir ilçesinin Eyüp Nebi Mahallesi’nde konaklama ihtiyacının giderilmesi içi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yapımı tamamlanan ‘Eyyüp Nebi Sabır Evleri’ hizmete sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle Açıksu Caddesi genişletilerek ast yapı, asfalt ve tenvirat çalışmalarıyla cadde gündeş ayrımsız görünüme kavuştu. Şanlıurfa – Akçakale uğrunda 55 yapının devletleştirme işlemlerini tamamlayarak kamulaştırması yapılan yapıların yıkımını gerçekleştiren ve bu alanları yola dahil eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yolu şişman oranda genişleterek trafik akışını balaban ölçüde rahatlattı. Şanlıurfa’nın, hayvancılık ve tesisleşme alanında dönem yüzüne çıkarılmayı muntazır nazik bire bir potansiyeli olduğunu bilen ve bu yönde kentin kalkınmasına arkalamak için Canlı Hayvan Borsası çalışmalarını bitiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Beyazgül’ün üstünde önemle durduğu çağcıl aynı tesisi Şanlıurfa’ya kazandırdı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’da hayvancılığın geliştirilmesi ve vatandaşların henüz dimdik koşullarda kesilen etlere ulaşımını kolaylaştırmak için ilçelere modern mezbahalar kazandırıldı. – ŞANLIURFA

Share: