272 kadının telefonuna KADES uygulaması indirildi

Bilecik İl Uyanık Komutanlığı Aile İçi Çabuk Uğraş ve Çocuk Kısım Amirliği vasıtasıyla avrat vatandaşlara müteveccih KADES uygulaması karşı brifing yapıldı.

Bilecik İl Güllabi Komutanlığı Karı İçi Hızlı Mücadele ve Çocuk Hane Amirliği aracılığıyla Içkici, İçköy ve Baharözü köylerinde, Bayırköy, Vezirhan ve Dodurga beldelerinde avrat vatandaşlara müteveccih KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. Laf karşı Bilecik İl Uyanık Komutanlığından yapılan açıklamada, “Temel ayrımsız adam hakkı ihlali olan Kadına Müteveccih Şiddetin ortadan kaldırılması amacıyla şiddete cebin liyakatsiz tolerans ilkesi çerçevesinde, şiddete maruz mütezayit kadınların tedarik kararlarından nasıl yararlanabilecekleri ve nerelere referans yapabilecekleri konusunda avrat vatandaşlara müteveccih KADES uygulaması karşı bilgilendirme faaliyeti yürütme edildi. KADES broşürü dağıtılımı yapılırken antrparantez 272 kadının telefonuna KADES uygulaması indirildi. İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ‘Kadına El Kalkamaz’ videosu köy/mekân kahvehanelerinde erkek vatandaşlara izletilerek brifing mamul ve broşür dağıtıldı” denildi.

Şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Bilecik İl Bitirmiş Komutanlığının bilgilendirme faaliyetleri layenkati yerine bitmeme edileceği bilgisi verildi. – BİLECİK

Share: