3 kamer dini nikahla bu arada yaşadığı adam “suç makinesi” imdi! 18 ayrımlı suç kaydı sâdır nefer, kendisini yüzbaşı kendisine tanıtmış

Kahramanmaraş’ta ruhlu gösteriş uzmanı Mahmur Çiçeği Deveci, 14 Mayıs’ta İstanbul’bile tatildeyken, on paralık tanımadığı Arif S.’den, sosyal medyadan ‘Merhaba’ mesajını aldı. Kendisini Açıkgöz Uçman Yüzbaşı kendisine tanıtan Arif S. ile Çiğdem Deveci beyninde fert yanaşma oldu ve çift dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Savran, 3 ayın böylece ayrılıp, savcılığa ve emniyete anbean Arif S.’nin kendisini dolandırdığını ve gözdağı ettiğini öne sürüp şikayetçi oldu.

“NAMAZA GİTTİLER, İMAMLA GELDİLER”

Şikayeti nedeniyle 1 ay tenkil kararı verildiğini tamlayan Mahmur Çiçeği Savran, Arif S.’nin ‘Oturduğumuz yerden mülk kazanırız’ diye niteleyerek kandırıp telefonunu sattırıp 13 bin lirasını aldığını, kuzenine dahi 14 bin liralık güven çektirip dolandırdığını söyledi. Deveci, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kendisi toplumsal medyadan bana yazdı. Mesajında numarasını bırakıp ‘Ego askeri personelim, yüzbaşıyım’ dedi. Ego üstelik kendisine ‘Seni hangi hakla arayacağım, kimsin ki?’ dedim. ‘Peki, sen bana ulaşma, ego sana ulaşırım’ dedi, ertesi sabah kendisi beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu sorunca; ‘Ego askeri personelim, koygun kolum uzundur, her şekilde senin numaranı bulurum ve senin geçmişinle dayalı her şeyi biliyorum’ dedi. Amiyane bile her şeyimi öğrenmişti. Beraber dayımlara gitmiştik, orada evlilikten konu açıldı. Namaza gittiler, gelirken yanlarında mortocu üstelik vardı. Orada bir anda aceleci ayrımsız şekilde dini nikahımız kıyıldı. Bittabi olduğunu de biz bile anlamadık, ailem de kendisine inandığı ve sevdiği amacıyla kip üstelik aksülamel vermedi.”‘

“DOLANDIRICI OLDUĞUNU SEZMEYE BAŞLADIM”

Seçkin şeyin çokça aceleci geliştiğini, dini nikahtan sonradan zat evinde gelişigüzel yaşamaya başladıklarını belirten Çiğdem Sarban, “Dini nikah yaptık, 3 kamer süresince beraber yaşadık. Nakız hareketlerinden, yaptığı işlerden dünya ayyar olduğunu sezmeye başladım. Kendisine ‘Bilmediğim aynı husus mi var, yalan mı söylüyorsun bana?’ diye niteleyerek sordum. Kendisi ‘Hayır’ dedi ve askeri personel olduğunu söyledi. Kuzenimi 14 bin liralık, beni 13 bin liralık dolandırdı. İnsanlardan benim hesaplarımı kullanarak paralarını alıp, insanları engelleyip tek şekilde birlik kurmuyordu.

“ÖLÜMLE TEHDİT ETMEYE BAŞLADI”

Ego kendisinden şüphelenince ayrıldık, kendisine evimden gitmesini söyledim. Evimden gittikten sonraları beni tehdit etmeye başladı. ‘Seni öldüreceğim, fare deliğine birlikte girsen seni bulacağım. Sen benim hayatımı bitirdin, ego birlikte senin hayatını bitireceğim’ diye niteleyerek yıldırma etti. Geçmiş savcılığa oradan da emniyete gidip şikayetçi oldum. Doğrusu kendisinin dolandırıcılık ve ayrımlı suçlardan 18 kaydı varmış” diye konuştu.

“İKİ KİŞİYİ HENÜZ DOLANDIRMIŞ”

Yaptığı araştırmada Arif S.’nin başkalarını üstelik dolandırdığını öğrendiğini ifade eden Çiğdem Sarban, “Benim haricimde bildiğim 2 kişiyi henüz dolandırmış. Birisinden ‘aynı iz satacağız’ diye 100 bin teklik kapora istemiş. Ötekisi da ayrımsız bankada müteharrik bayan. Onu de 350 bin liralık kadar dolandırmış, arabasını sattırmış, altınını ve vezneci hesaplarını almış. ‘Evleneceğiz’ vaadiyle 6 ay görüşmüşler. Bu 6 ayın amacıyla dahi zaten ben birlikte kendisinin hayatındaydım. Yani ikimizi birden dalavere yazar, ‘2 hafta sonra evleneceğiz, seni ailemle tanıştırmaya götüreceğim’ demiş. Henüz sonraları ailesinin koronavirüs olduğunu söyleyip 1 hafta ileriye atmış. Ayrıca avrat yatak odası takımına kadar almış. Ister benim yaşadıklarım, ister çevremdeki insanların bu dolandırıcılıktan ortalık yaşadıkları, şikayet için gittiğim emniyette 18 suç kaydını öğrendikten sonra yegâne lügat diyebiliyorum. Çokça heveskâr dolandırıcıymış” dedi. Polis Güçleri, Savran’ın şikayetinin ardından Arif S.’nin yakalanmasına yönelik say başlattı.



Share: