4 bin 513 kadına destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında açtığı kurslar ve verdiği desteklerle 4 bin 513 kadının hayatına dokundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayatın seçkin alanında etkin görk almalarını tedarik etmek namına çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, hem sosyalleşiyor hem birlikte ocak ekonomilerine ulama sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Içtimai Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde 2019’dan bu yana mefruşattan, yöre muhasebeye, Kur’an Kursu’ndan takıya kadar 96 değişik ağırşak programı düzenlendi. Sadi Tekkesi Karı Hayat Merkezi, Amisos Sülale Dirim Merkezi, Budun Bahçesi Hanımlar Lokali ve Kadıköy Mahallesi Hars ve Dirim Evi’nde düzenlenen kurslarda 3 bin 268 kadının mahareti ustalık bilgiyle harmanlandı. Planlı gezilerle 4 yılda 1000 kadına ayrımlı yerleri müşahede ve tanıma fırsatı sunuldu. Büyükşehir Belediyesi, son 4 yılda seminer, konuşma ve etkinliklerle 8 bin 864 kadının hayatına çırağ olurken, 1030 kişiye bile 3 bin 628 seans ruh bilimsel destek sağladı. Ücretsiz adına hizmet veren kurslarla kadınlar hem iz öğrendi hem dahi üretmenin ve kazanmanın hazzını yaşadı.

2022 yılında ise 40 ayrı kursta 1319 eş eğitim alırken 450 karı planlı gezilerle hem gezdi hem eğlendi. Ruhsal destek hizmetleri kapsamında Büyükşehir 2022 yılında 464 ailenin yanında oldu. 2022 yılında düzenlenen terbiye, seminer ve etkinliklerden ise 2 bin 280 yurttaş yararlandı. Toplamda 4 bin 513 kadının hayatına dokunuldu.

“2023 yılında de kadınlarımızın beraberinde kayran almaya devam edeceğiz”

Samsun Büyükşehir Belediye Reisi Mustafa Demir, “Tığ kadınlarımızın hayatın her alanında saha almalarını istiyoruz. Bu konuda Belediye yerine üzerimize düşeni etme gayreti içindeyiz. Kurslar düzenliyoruz. Dahi ağız ağıza ücretsiz. Kadınlarımız kâfi kim üretsin. Akıbet 4 yılda kurslarımızla, etkinliklerimizle kadınlarımızın hayatına dokunduk. 2023 yılında üstelik kadınlarımızın birlikte düzlük almaya bitmeme edeceğiz” dedi. – SAMSUN

Share: