43 ilin geçiş güzergahında sansür: Otobüs, tır, kamyon biricik tek durduruldu

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki “kilit munsap” Kırıkkale’de, aheste tonajlı tır, kamyon ve sâri otobüslerine müteveccih denetimler artırıldı.

Gaziantep ve Mardin’üstelik yaşanan gidiş geliş kazalarının ardından 43 ilin intikal güzergahındaki “kilit kavşak” Kırıkkale’bile, İl Itimat Müdürlüğü ekiplerince denetime bağımlı vesait gidiş geliş arama noktalarında tek tek durduruldu. Tehlikeli tonajlı tır, kamyon ve arızi otobüslerine müteveccih denetleme yapıldı. Sürücülerin ve araçların evraklarını kontrol fail ekipler, ara sıra taşıtların müsaade belgelerini, yangın tüpü, takograf çıktılarından cevvaliyet ve yararlanma sürelerini denetledi. Otobüslerde da yolculara inanma kemeri uyarısı yapıldı. Tıpkı sürücüye da 880 teklik takograf nakdî ceza uygulandı.

Yozgat’tan İstanbul’a seramik haiz tır şoförü Necmi Özer, “Yollardaki denetimler bu kazalardan ekolojik ortam sıklaştı. Kazalarda bizi çokça üzdü. Türk polisimizden birlikte Tanrı razı olsun denetimlerini temelli sürdürüyorlar. Çok başarılı tıpkısı teftiş var” dedi.

“Sürücüler uykusuz yola gitmesinler”

Sürücülerin güçsüz halde yola çıkmamalarını tavsiye mektubu fail Özer, “Gündeş araçların hepsi yıpranmamış. Araçların arızlarını gösteriyor. Sürücüler uykusuz yola gitmesinler, lastiklerine birlikte özen etsinler. Ellerinden geldikçe sıcakta yola çıkmasınlar. Araçların genel bakımlarını yaptırsınlar. Lastiklerini devamlı arama etsinler. Tıpkı civar sargaç patladığı zaman o arabadan benzeri husus beklemeyin. Bu araba 40 titrem, 40 tonu durduramazsınız. Freni devamlı yüklendikçe ısınıyor. Normalde şuanda 38 kademe yalım var. Bu asfaltın sıcaklığı 40 rütbe. Frene bastıkça balata yanıyor. Yandıkça üstelik boşalmaya harcama. Isındıkça üstelik fren öz kendini bırakır. Bıraktığı ant üstelik Allah’a hayat” diye niteleyerek konuştu. – KIRIKKALE



Share: