43 yıl sonradan kalbinde mahpushane olduğu öğrenilen hasta ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuştu

43 sene sonraları kalbinde dam olduğu öğrenilen rahatsız ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuştu

Binde aynı görülüyor, 43 sene sonradan fark edildi

SİVAS – Sivas’ta 43 yıl sonra kalbinde hapis olduğu öğrenilen marazlı ameliyatsız yöntemle sağlığına kavuştu.

İstanbul’de dallı güllü 43 yaşındaki Müjgan Saika, soluk darlığı, ayakta şiş ve merdiven çıkarken zorlanma kadar şikayetlerle Sivas Medicana Hastanesine başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu eliyle yapılan tetkiklerde Sebep’ın kalbinin kısaca 11 milim doğuştan hapis olduğu anlaşıldı. 43 sene sonradan kalbinin delik olduğunu öğrenen Saika, yapılan kalburüstü ameliyatsız bir operasyonla sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, bu boyutta benzeri deliğin binde birkaç oranında görüldüğünü söyledi.

“Ameliyatsız sağlığına kavuştu”

Müjgan Sebep, sağlığına kavuştuğunu belirterek, ” nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetlerim çokça fazlaydı o yüzden kontrol amaçlı geldim. Çırılçıplak olan tıpkısı hastalıkmış ama 40 yaşından sonradan kendisini gösteriyormuş. Ayaklarda şişlik, nefes darlığı kullanılmamış yeni olan belirtilerdi. Bu aşamadan sonraları doktora gelip deliğin olduğunu görünce herif aynı ürkü oluyor. Yakınlarım tanıyordu doktoru onların yardımıyla geldim işler oldum. Demincek çokça iyiyim. Anjiyografi yöntemi ile kasıktan girilip deliği bloke etmek üzere kalbe uyuşturucu takılıyor” dedi.

“Delikler kapatılmazsa dirim süresi kısalıyor”

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, kalpte kim deliklerin kapatılmadığı takdirde bu insanların zat gözyaşı gruplarına göre henüz bir iki yaşadığını anlatım ederek, “Bize geldiğinde ultrason ile baktık ve kalbinde mahpushane olduğunu gördük. Bu mapushane çırılçıplak olan amma geç fark edilmiş tıpkı delikti. Yaklaşık 11 milim kadardı. İki mütenavip vardı biri zahir operasyon evet dahi anjiyo altında kasıktan girerek bu deliği kapatmaktı. Tığ bu deliği anjiyografi altından girerek temelli bir şekilde ameliyatsız kapattık. Hastamız gayet zinde. Elden benzeri çağ yatırdık. Taburcu edeceğiz. Günümüz teknolojisi ile ameliyatlar anjiyografi altında rahatlıkla yapılabiliyor ve cerrahi müdahale olmaya icap kalmıyor. Tığ 2 kardiyolog 1 anestezi uzmanı ve KVC’ nin (Önsezi ve Huy Cerrahisi) bu ameliyattan haberi vardı. Zira menfi durumlarda müdahale için ekibin hazır olması gerekiyor. Delikler kapatılmadığı devir bu insanlar kendi gözyaşı gruplarına göre daha bir iki yaşıyorlar ve son yılları ruh yetmezliği ile mücadele ederek haddinden fazla konforsuz geçiyor. Tahminî olarak kalp delikleri yüzdelik 1 ile yüzde 3 beyninde görülüyor. Ama bu tarzda nazik olanların sıklığı bin dahi 1-2 civarında” şeklinde konuştu.



Share: