4’üncü Maşrık Karadeniz Kariyer Fuarı RTEÜ’de düzenlenecek

“Yetenek Seçkin Yerde” sloganıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 4’üncüsü düzenlenecek olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı, 17-18 Mart’ta ilk defa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) sülale sahipliğinde Rize’birlikte gerçekleştirilecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek fuara, Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Ustalık Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi kalkmak amacıyla 6 hissedar darülfünun üstelik bindi verecek.

200’den çok hür teşebbüs ile amme kurumu, 20 bini çok mektepli ve mezunun katılımı hedeflendiği 4. Gün Doğusu Karadeniz Fuarı’nda (DOKKAF’23); kavuşma ortamlarından muhtelif ferdî ve mesleksel hisse senedi etkinliklerine, panel ve atölye çalışmalarından, simülasyon programları ve söyleşilere kadar bir nice etkinlik düzenlenecek.

Fuarda ayrıca öğrenci ve mezunlara; staj ika, çalıştıran beklentilerini fehim, piyasadaki sonuç gelişmeleri öğrenme, iş görüşmeleri kadar fırsatlar üstelik sunulacak.

Fuar hazırlıklarına müteveccih açıklamalarda mevcut Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize’dahi ilk kez gerçekleştirilecek olan fuarın degaje katılımla gerçekleştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Yılmayan, etkinliklerde mektepli, çıkışlı, işveren ve üniversiteleri benzeri araya getireceklerini ve hazırlıkların aheste şekilde sürdüğünü rapor etti.

“BU TOPRAKLARIN GENÇLERİMİZE İHTİYACI VAR”

“Müteharrik, üreten ve bu topraklara, ilimize, bölgemize ve ülkemize ulama sunmak talip cümle gençlerimizi Şark Karadeniz Kariyer Fuarı’na bekliyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, sözlerine şöyle bitmeme etti:

“Cumhurbaşkanımızın birlikte dediği gibi ‘İnsanın hayali olmadan hedefi olamaz’ rastgele şey tıpkı hayalle başlar, bizler birlikte gençlerimizle, onların hayallerindeki firma, gelgel ve kuruluşları buluşturarak hayallerine giden yolda ulama sunmak istiyoruz.”

Bu kabil etkinliklerin hem aksiyon sektörü hem de öğrenciler açısından bire bir vesile olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmayan, Karadeniz özellikle görünmek üzere Türkiye’nin önde mevrut firma ve kurumlarını 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Şarki Karadeniz Kariyer Fuarı’na çağırma etti.

Share: