5 bin 133 kilometre kaide çevirerek geldiği Türkiye’ye hayran kaldı

5 bin 133 kilometre ayaklık çevirerek geldiği Türkiye’ye hayran kaldı

Bisikleti ile dünya turuna çıkan Hollandalı gezmen, Kastamonu’ya ulaştı

Bisikletiyle dünyayı gezen Hollandalı, gezdiği yerleri kitap haline getirecek

KASTAMONU – Hollanda’dan bisikletiyle dünya turuna çıkan turist, 9 ülkeyi gezdikten bilahare Türkiye’ye geldi. Türkiye’bile Kastamonu’ya gelen ve burada 2 zaman kalan Hollandalı gezmen, gezdikleri yerleri pusula haline getirerek anlatmayı planlıyor.

Hollanda’dan bisikletiyle acun turuna sâdır 37 yaşındaki Alexsander Scheer, 9 ülkeyi gezdikten sonraları Türkiye’ye geldi. Türkiye’bile bazen şehirleri gezdikten sonraları Kastamonu’ya ulaşan Alexsander, Kastamonu’de 2 gün kaldıktan sonradan Gürcistan’a gitmek üzere debi etti. Şu esas büyüklüğünde 6 bin 133 kilometre kaide çeviren Alexsander, Gürcistan, Azerbaycan ve İran’ı bile gezmeyi planlıyor. Ayrıca Alexsander, gezdiği yerleri betik haline getirmeyi hedefliyor.

Hollanda’dan Türkiye’ye duyulmak üzere 9 ülkeden geçip 6 bin 133 kilometre el pedal çevirerek geldiği söyleyen Türkiye’yi çok sevdiğini ve bundan ahir rotasının ise Gürcistan olduğunu kaydetti.

1 yıl önce bisikleti ile acun turuna çıkmaya değişmeyen verdiğini tamlayan Alexsander, “Bu projeye 1 sene geçmiş Hollanda’dan başladım. Hollanda, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan’dan geçtim ve şu dakika Türkiye’deyim. Buradan da Gürcistan elan sonra Azerbaycan ve İran’a gideceğim. Umarım bu yılın sonunda İran’da olurum ve turumu tamamlarım” dedi.

“Atatürk’e dahi teşekkür buyurmak istiyorum, Türkiye aşağı kentlileşmiş benzeri mevki ve bereketli hissettiriyor”

Türkiye’ye elan önce gelmediğini ve gördüğü manzara karşısında şaşırdığını tamlayan Alexsander, “Türkiye’ye gelmeden önceki Türkiye ve Türkler için çok aşkın bilgim yoktu. Zira daha evvel çevremde Türk arkadaşlarım olmadı. Amma havas noktasında dışarıdan benzeri Gündüz Feneri ülkesi izlenimi veriyordu. Fakat dürüst girmek gerekirse buraya geldiğimde bunun doğru olmadığını gördüm. Atatürk’e birlikte teşekkürname almak istiyorum. Türkiye, kıtipiyoz medeni ayrımsız mutluluk ve gani hissettiriyor. Buraya gelmeden önceki ve buraya geldikten sonraki fikirlerim baştan sona birbirine menfi” diye niteleyerek konuştu.

“Sistem benimle temas etmek istiyor ve yatırmak istiyor”

Türkiye’yi çokça sevdiğini anlatım eden Alexsander, “Türk insanları çokça munis. Bu ülkeyi çokça sevdim. Doğası mükemmellik, bence Türkiye’yi ayrıksı ülkelerden ayıran yeryüzü cesim çeşni haddinden fazla munis olmaları, insanları haddinden fazla sevimli. Sistem benimle bahsetmek istiyor ve misafir etmek istiyor. Misafirperverlik noktasında gördüğüm yeryüzü iyi büyüklük boş duruluk Türkiye” şeklinde konuştu.

Turu sırasında yaşadığı hikayeleri mektup haline getireceğini belirten Hollandalı Alexsander, şöyle konuştu: “Eskimemiş insanlarla iletişime geçilmek ve onların hikayelerini itaat etmek istiyorum ve dinlediğim hikayeleri, gördüğüm kültürleri de ayrımsız kitapta toplayacağım. Tecrübelerimi, gezilerimi kitapta toplayacağım. Tıpkı kişinin yegâne başına dünyayı bisikletle gezebilmesi amacıyla fiziksel ve mental namına nelere gerekseme duyabilir, bunları paylaşacağım ve benden sonraları bu nev gezilere çıkacaklar henüz deneyimli olacak”



Share: