5 metrekarelik dükkanda dedesinden kalma mesleği sürdürüyor

5 metrekarelik dükkanda dedesinden kalma mesleği sürdürüyor

SİNOP Sinop’ta zinde Fatih Akgül, dedesinin başlattığı ve bugünlerde ise unutulmaya yüz tutmuş başmak tamirciliği mesleğini, gene dedesinden mütezayit 5 metrekarelik dükkanında sürdürüyor.

Dedesi Hacı Hüseyin tarafından 1960 yılında 5 metrekarelik tıpkısı dükkanda başladığı pabuç tamirciliği mesleğine, okulundan artan zamanlarda çıraklık yaparak etap atan Fatih Akgül (38), dedesinden bilahare da devam ettirdi. 22 yıldır mesleğini siktirici bire bir boşluk içerisinde yürüteç Akgül, kış sezonunda yegâne başına sakil tıpkısı çalışma harcıyor.

Mesleğe 2000 yılında başladığına tamlayan Akgül, “22 sene oldu bu mesleğe başlayalı. Bizim küçüklüğümüz burada geçti, ortaöğretim bittikten sonradan dahi bütün başladım bu işe. Dedemde 1960’larda başladı, ego üstelik 2000’bile başladım. 22 sene bitiyor, bizden ilerisinde hangisi devam haysiyet bilemeyiz. Çocuklarıma üstelik öğretiyorum amma inşallah bu işi yaparlar, kimsenin üstelik işine karışamayız bağımlı. 5 metrelik tıpkısı yerde yıllardan beri bu yaşamımı bitmeme ettiriyorum. Şita sezonunda işlerde düzelme var, fena hâlde gidiyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: