62 yaşında 9’uncu üniversitesini okuyor

Elazığ’da 62 yaşındaki Abdullah Yalınkılıç, 40 yaşında gine başladığı okuma hevesiyle 22 yılda 7 darülfünun bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi toplum bilimi 2. derslik öğrencisi olan Yalınkılıç, akıbet yapılan Faziletli Tedris Kurumları Sınavında (YKS) aldığı puanla Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Monitör ve Sinema Bölümünü kazandı.

Elazığ’bile ikamet eden ve Ululuk Albeni Meydanları İşletmesinde beceri personel yerine görev özne 2 çocuk babası Abdullah Yalınkılıç, 1978 yılında darülfünun sınavına girip kazandı fakat benzeri yıl memurluğu kazanması nedeniyle iş hayatını tercih etti. Okuma hevesi içre vazife küsurat Yalınkılıç, 40 yaşında gene darülfünun sınavına girerek eğitim hayatına gine atıldı. 2000 yılından itibaren halkla ilişkiler, işletme, endüstriyel otomasyon, elektronik teknolojisi, turizm ve seyahat ile hak bölümlerini bitiren 62 Yaşındaki Abdullah Yalınkılıç, sonuç yerine Tunceli Munzur Üniversitesi Pertek Sakine Güre Patika Yüksekokulu Kılgısal İngilizce ve Çevirmenlik Bölümünü başarıyla tamamladı. Halen Anadolu Üniversitesi toplum bilimi 2. dershane öğrencisi olan Yalınkılıç, serencam yapılan Yüksek Tedrisat Kurumları Sınavında aldığı puanla Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü kazandı. 22 yılda 7 üniversite tüketici ve tıpkı anda 2 üniversite okumaya bitmeme Yalınkılıç, serencam nefesine büyüklüğünde eğitime devam edeceğini söyledi.

“Çocuğum yaşındaki benzeri hocadan öğüt kabul etmek çok iyicene aynı ruh”

Okuma serüvenini anlatan 62 yaşındaki Abdullah Yalınkılıç, “Kendimi bildim bileli okuyorum. Okumaya çok hevesliyim. İlk kendisine halkla münasebat bölümünü bitirdim. Daha sonraları pres, sınai otomasyon, elektronik teknolojisi, turizm ve gezi hizmetleri, türe, İngilizce mütercimlik bölümlerini bitirdim. Şuanda ise berrak talim sosyoloji okuyorum ve bu yıl da 2020 yılında Fırat Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Beyaz Perde Bölümüne yerleştim. Bu yıl ikisini birlikte okuyacağım. İki tanesini okuyorum 7 sunum bölümden dahi çıkışlı oldum. Şuan dokuzuncu üniversitem oluyor. Okumanın yaşı bulunmayan. Derk Etmek insanı güre ve etkili miktar, okuyan insanın beyni güre kalır. Ben okumanın çokça faydasını gördüm ve görmeye devam ediyorum. Herkesin bire bir hobisi ve sevdiği tıpkısı molekül vardır köle bunu ayrımsız uğraşı adına görüyorum. Seviyorum okumayı temas dolaşma eskimemiş benzeri özdek öğreniyorum. Geceleyin uykudan uyanıp sözlüğe baktığım kelimeler oluyor. Kafama takılan sorular olunca kalkıp araştırıyorum. Çakmak çok evire çevire, temas çevrim eskimemiş bir husus öğreniyorum. Ömrüm yettiği müddetçe sonuna kadar okumayı düşünüyorum. Benim çocuğum yaşındaki kişilerle ibret görmem çokça oylumlu ayrımsız fenomen değil âdem gelişigüzel ahit küçüklerle tıpkısı ortamı paylaşabilir. Ancak çocuğum yaşındaki ayrımsız hocadan ders kabul etmek haddinden fazla adamakıllı bir his. Bu bilginin gücünü gösteriyor bilgelik gelişigüzel şeydir şayet bilginiz varsa ve bilgiliyseniz. Sizden hangi kadar balaban yahut kıtipiyoz olursa ve ne büyüklüğünde varlıklı olursa olsun sizin onun bilgisi karşısında eğilmeniz lazım. Dolayısıyla bilmek çok kebir. Hocalarımın çokları benim çocuğum yaşında olabilirler ancak benim onlara saygım sonsuzdur çünkü bilgiye istinkâf etmek duyuyorum. Harıldamak yeryüzü güzel husus. Öğrencilere şöyle benzeri felsefi benzeri sözüm var. 6 ay ile 60 yılı satın alabilirsiniz. Bu şöyle üniversite sınavına ve derslerinize 6 ay çokça ekti çalışın 60 yılınız belki da ömrünüzü kurtaracak yere girersiniz. Bundan elan iyice tıpkısı ticaret imkânsız. Ailemin çokça şişman desteği var. İnsanların de düşünceleri farklı farklı olabiliyor. Genellikle takdirle karşılanıyorum” dedi. – ELAZIĞ

Share: