73 yaşında para aktarımı oldu

– 73 yaşında nakil oldu

Dünyada ayak topu oynayan yeryüzü yaşlı futbolcu oluşmak istiyor

73 yaşındaki Mübarek Kunt: “Acun rekoru yemek istiyorum”

NEVŞEHİR – 55 yıldır muttasıl yerine tor kulüplerde futbol oynayan 73 yaşındaki Kutsi Kunt, dünyada ayak topu oynayan en yaşlı oyuncu rekorunu deşmek üzere temas gün idman yapıyor.

1967 yılında futbola başlayan ve 2022-2023 sezonunda 1. Tor Saf ekiplerinden Nevşehir Anadolugücü’ne alıntı olan Kunt, hedefinin 74 yaşında dünyanın genişlik nemli futbolcusu unvanını elinde bulundurarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mısırlı sakat topçu Ezzeldin Bahader’i salmak olduğunu söyledi. 55 yıldır etken ayak topu oynayan müptedi futbolcu Kutsal Kunt, “Hedefim ülkemize dünyanın sunu buğulanmış topçu unvanını germek. Futbol oynayan genişlik buğulanmış oyuncu unvanı amacıyla çalışıyorum. Bunun yanında yeryüzü ince yıl sahada artan aktör olma hedefim var” dedi.

Nevşehir Anadolugücü Spor’birlikte saftirik olarak futbol oynayan Kunt; “Futbola 1967 yılında Trabzon Araklı sporda başladım. 55 yıldır aktif sporculuk hayatım var. Hedefim evvel gençlere örnek olmak. Onları sporun içerisine bakmak. Belli benzeri yaştan sonradan sporu bırakan insanlara örnek olmak istiyorum. Hayatın bitmediğini sporun içerisinde kaldığınız sürece bu işi başarabileceklerini belirtmek istiyorum” dedi.

Dünya rekoru kırarak adını Guiness rekorlar kitabına kaydettirmek olduğunu belirten Şerif Kunt, “Bildiğim kadarıyla Mısırlı bire bir topçu 74 yaşına kadar ayak topu oynayarak dünya rekorunu kırdı. Ben bu rekoru kırarak bu unvanı de Türkiye’ye vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

Share: