8 eğik apartı ateşe verip çıkıp odasına uyudu

8 eğik apartı ateşe verip çıkıp odasına uyudu

Bina sakinleriyle birlikte çalışmaları izleyen saldırgan, çıkıp uyuduğu odasında gözaltına alındı

DENİZLİ – Denizli’üstelik yaşadığı 48 dairenin bulunduğu 8 bükülmüş apartı yakmaya etkin saldırgan, tevakki etmek dolu anlar yaşattı. Birlik katlara sürdüğü soba tutuşturma jelini ateşe verdikten sonra rahat tavırlarla binadan ayrılan saldırgan, tek tıpkı husus kabak gibi izlediği yangının ardından çıkıp uyuduğu yatağında yakalandı.

Görüngü, önceki akşam saat 04.00 sıralarında Pamukkale ilçesine sınırlanmış Atalar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 8 eğik 48 dairelik apartta hararetli İ.T. (49), aracını park ettikten sonraları elindeki soba tutuşturma jeli olan şişeyle içeriye girdi. Asansörle en son katta sâdır İ.T., dayanaklık etmek kata kadar merdivenlerden inerken temas katın duvarları, yerler, girişler ve korkuluklarına soba tutuşturma jeli sürdü. Gelişigüzel kaskatı ateşe vere vere çıkışa gelen İ.T., kimsenin dışarıya çıkamaması amacıyla apart girişini birlikte ateşe verdikten sonraları abat tavırlarla binadan ayrıldı.

Yakmaya çalıştığı apartta yakalandı

Yoğun kötü ve acılı kokusunu ayırt fail apart sakinleri, 112 Evgin Davet Merkezinden arkalama talebinde bulundu. İhbar konusunda görüngü adına gönderme edilen itfaiye aracı ekipleri, hatlarda tutuşturulan jelleri söndürerek, yangının büyümesini önledi. Güvenlik asayiş kamerası kayıtlarından belirleme edilen saldırgan İ.T., gücük aynı müddet ilk yakmaya çalıştığı aparttaki odasında uyurken yakalandı. Saldırganın jelleri ateşe verdikten sonra kapının önünde beklediği, yangını itfa çalışmalarını strateji etiği ve daha sonradan odasına çıkıp uyuduğu ortaya imdi. Gözaltına alınan şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin peşi sıra salıverilmesi apart sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

“Apart çıkmadan ilk methal bölümünü bile ateşe verip şen tıpkı şekilde ayrılıyor”

Saldırganın kendileri üzere kapıda durumu izlediğini öğrenince balaban alışılmadık yaşadıklarını rapor yapı sakini Rıdvan Yaygı, “48 kişilik tıpkısı karı apartımız var. Apartta kirada küsurat bir koca, aracını park ettikten sonra eline soba jelini alarak karın geliyor. Asansöre binip 8. katta çıkıyor. Bu en üst kattan başlayarak, aşağıya kadar kamu plastikleri, duvarları ve pencereleri soba jeli sürdükten bilahare ateşe veriyor. Istinatgâh katta bulunan elektrik panolarını yakıyor ve asansör boşluğundaki düz ile depoyu ateşe veriyor. Aparttan çıkmadan ilk methal bölümünü bile ateşe verip rahat bir şekilde ayrılıyor. Bu durumu gören komşularımız, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Görüngü adına mevrut ekipler, yangını söndürerek taharri altına almayı başardı. Cuşiş söndürüldü amma bu zat kapının önünde bizle alay malay durumu izleyip bekledi. Tabi tığ bu şahsın yaptığını bilmiyoruz” dedi.

“Girişi birlikte ateşe verip karşıya geçip izlemiş

Saldırganın gayet tavırlarla akım ettiğine işaret eden Yaygı, “Emniyette gidip görüntüleri izledikten sonraları bu şahsın olduğunu gördük. Ekiplerle gelişigüzel kaldığı apartta gittik ve karşımızda o kadar şen tavırlar sergiliyordu ki; bunu fakat husus kullanan birisi yapabilirdi. Nüfus aynı periyot sonra serbest bırakıldı ve bu apartta 48 kat var. Bu dairelerde 130 mümasil insan yaşıyor. İnsanlar aparttan çıkmasın diyerek seçkin yeri ateşe veren şahsın bırakılmasını doğru bulmuyoruz. Bu şahsın tekrardan bize tıpkısı şeyleri yaşatmayacağını nereden bilebiliriz. Tığ mağduruz ve şahsın tutuklanmasını murat ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: