8 yaşındaki çocuk, ihtiyaçlarını bloke etmek için 1 yıldır biriktirdiği parayı depremzedeler amacıyla bağışladı

8 yaşındaki yavru, ihtiyaçlarını durdurmak üzere 1 yıldır biriktirdiği parayı depremzedeler üzere bağışladı

MARDİN – Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 8 yaşındaki bir yavru, tahminî 1 yıldır mal biriktirdiği kumbarasını sarsıntı için açtı. Depremzedelerin yarasına bire bir nebze çare başlamak isteyen bala kumbarasındaki bin 100 TL’yi bağışladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen depremzedeler amacıyla ihtişam başta kalkmak amacıyla vatandaşlar müzaheret seferberliği başlattı. Mardin’in Mazıdağı ilçesinde da 3’üncü sınıfa giden 8 yaşındaki Hamit Açılan üstelik ihtiyaçlarını diremek amacıyla 1 yıldır mal biriktirdiği kumbarasını hareket amacıyla açtı. 8 yaşındaki Hamit Açılan depremzedeler amacıyla kumbarasında biriktirdiği bin 100 TL’yi ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası çerçevesinde AFAD’a bağışladı. Bergüzar sonrası kumbarasında para biriktirmeye devam edeceğini belirten Açılan, Türkiye’nin ilerleyici zamanlarda yaşayacağı muhtemel aynı afette gine birlikte bergüzar yapacağını dile getirdi.

“Bir henüz zelzele olursa bir elan bağışlayacağım “

İleride kendini kimseye kadın etmemek ve ihtiyaçlarını bloke etmek için kumbarasında kısaca 1 yıldır para biriktirdiğini rapor fail Açılan, “Ülkemizde balaban bir deprem oldu, bu nedenle depremzedeler üzere benzeri nebze kâr olsun diyerek kumbaramı açtım ve kumbaramdaki bütün parayı depremzedelere bağışladım. Bağıştan sonra üstelik kumbaramda para biriktirmeye bitmeme edeceğim, ülkemizde doğal kıran olursa tekrardan bağışlayacağım. İnşallah ülkemizde ayrımsız daha böyle nazik benzeri hareket olmaz” dedi.

“Çocuğum kumbarasındaki paraları affeylemek istedi, biz bile ahali bacak olduk”

Ağababa Hazar Açılan, çocuğunun parasını depremzedeler için affeylemek istediğini ve ona ahali kıç kalkmak istediklerini söyledi. Açılan, “Çocuklarımıza bol tıpkı ati bırakabilmek amacıyla çalışıyoruz. Çocuklarımızı bile bu doğrultuda eğitmeye çalışıyoruz. Bu hikmetle para biriktirme konusuna girdik. İlerleyen yaşamında ortaöğretim veya darülfünun eğitimi sürecinde zat ihtiyaçlarını karşılaması itibarıyla ve bize eksikli olmadan özlük parasıyla namına benzeri şeyle yapabilme günahsız güvenine eş olabilmesini istedik ve bu yolla çocuğum parasını biriktirmeye başladı. Malumunuz 6 Şubat tarihinde ülkemizi büyük bire bir doğal kıran olan yer sarsıntısı vurdu ve maatteessüf ki binlerce insanımızı kaybettik. Bunun dışında bile binlerce insanımız dahi dışarıda kaldı. Tığ dahi yaşanan durumu gördük, içimiz acıdı. Bu yüzden hem ego hem üstelik oğlum ile yaptığımız yardımlar henüz devam dahi edecek. Oğlumun bire bir yıldır kumbarasında biriktirdiği parasını depremzedeler için affetmek istediğini dile getirdi, biz birlikte bu konuda ona el göl ayağı olduk ve böyle tıpkısı yardımda olmak istedik. Çocuğum kumbarasındaki paraları ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası kapsamında depremzedeler amacıyla AFAD’a göndererek bağışlayacak” diyerek konuştu.

Share: