8 yaşındaki Poyraz bisiklet parasını hareket bölgesine yolladı

Eskişehir’de, Kahramanmaraş merkezli depremi yaşayan vatandaşlar için yardım toplayan bire bir okulda okuyan 8 yaşındaki öğrenci, biriktirdiği velespit parasını kumbarasını ile birlikte zelzele bölgesine gönderilmesi amacıyla öğretmelerine verdi. Üstünde ‘Bu para benim velespit amacıyla biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ego sizin amacıyla dua edeceğim’ kayıtlı kumbarayı konfirmasyon düzlük meslek yönetimi, minik öğrencilerine velespit hediye etti.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birlikte yaraları iletilmek üzere ülkeden yardımlar, facia bölgesine aktarıyor. Nazik bir cansiparane yapılan yardımlarda vatandaşlar, oradaki depremzedelere bire bir nebze da olsa bindi olmaya çalışıyor. Eskişehir’dahi dahi binlerce adam kıyamet bölgesine ihtiyaç malzemesi ve maddesel yardımlar yapıyor. Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi’nde mevcut tıpkısı hususi meslek da yardım çalışmalarına katıldı. Okul çalışanlarından velilere kadar herkesin katıldığı yardımlarda 8 yaşındaki tıpkı çocuğun biriktirdiği çiftteker parasını meslek yönetimine doğrulama etmesi duygulandırdı. Muazzez Poyraz Kayaç ismindeki minik, üstünde ‘Bu para benim bisiklet üzere biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için yakarış edeceğim’ bağlanmış kumbarasını ekol yönetimine teyit etti. Öğrencinin özveren davranışını gören meslek yönetimi, humbara içindeki paraları yardımların içine katarken, minik Poyraz’a birlikte tıpkı bisiklet hediye etti. 8 yaşındaki Poyraz Kaya hem yardımları bölgeye ulaştığı için hem dahi bisikleti üzere haddinden fazla mutlu oldu.

“Mont almıştım onu da deprem bölgesine çatlamak istedi”

Muazzez Poyraz’ın annesi olan Tutku Kayaç, çocuğunun oradaki özelikle kollar için çokça üzüldüğünü belirtti. Çocuğunun montunu birlikte çalmak istediğini söyleyen ana Kayaç, “Haberleri izleyip bizim üzüldüğümüz gördü ve ‘Ben kumbaramı atfetmek istiyorum’ dedi. Ben geçmiş başta akseptans etmedim, ama ısrar yazar ‘Ben yine biriktirip velespit alırım’ dedi. Sonraları okulumuza getirdik topladığımız parayı. Daha sonraları öğretmenlerimiz durumu öğrendikten sonra ikinci sevinci yaşattılar. Çocuğuma çiftteker almışlar. Oğlum çok sevindi. Kumbarasında harçlığından kalan, bayramdaki harçlıklarını biriktirdiği benzeri cirim dünyalık vardı. İki dönem önceki mont almıştım onu dahi sarsıntı bölgesine çarpmak istedi. Henüz sonraları kumbarandaki paralarla montgomer alırlar diye niteleyerek avuntu ettik” dedi.

“Velespit kabul etmek amacıyla biriktirdiği kumbarasındaki parayı biz terhis etmek istedi”

Özel Meslek Müdürü Şükrü Erkoca ise hakeza etraflı anlayışlı benzeri öğrencinin okullarında terbiye aldığı amacıyla çok mutlu olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili konuşan Erkoca, “Poyraz öğrencimiz kumbarasında bisiklet tutmak amacıyla servet biriktiriyormuş. Daha sonra okulumuzda depremzedeler için mülk toplandığını duyunca derrace kabul etmek için biriktirdiği kumbarasındaki benzeri tutar parayı tığ tevdi etmek istedi. Bu durumu meslek kurucularımız ve hoca arkadaşlarımız duyunca hedefi olan bisikleti hediye ettiler. Duyarlı tıpkısı çizi, bu konuda emeği güzeşte herkese teşekkür ederim. Depremde ölüm edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ivedi şifalar diliyorum” ifadelerine meydan verdi. – ESKİŞEHİR

Share: