Patrik Bartholomeos Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye mahallesine ziyarette bulundu

Fener Anadolu Patriği Bartholomeos, yüzyıllar süresince Türk, Ermeni ve Rumlar’ın bire bir arada yaşaması nedeniyle ‘Hoşgörü merkezi’ namına nitelendirilen Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye mahallesini mülakat etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Trabzonspor logolu maskesi ilgi çekti.

Fener Anadolu Patriği Bartholomeos, Trabzon’un Maçka ilçesi Sümela Manastırı’nda geri Ortodoks Hristiyanlarca ‘Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kutsal kabul edilen ayine katılmasının arkası sıra zaman da konuşma üzere Gümüşhane’ye geldi.

Kentte ilk yerine tarihi Süleymaniye mahallesinde bulunan tarihi Metropolitan Kilisesi’ni ziyaret fail Fener Rum Patriği Bartholomeos, ABD ve Almanya’dan mevrut metropolitlerle birlikte burada yakarış etti. Restorasyon halindeki Solgun Mektep’i de mülakat fail Askı Rum Patriği Bartholomeos çalışmalar hakkında vukuf alırken, elan bilahare mahallede bulunan tarihi yapıları inceledi.

Süleymaniye Mahallesi’ne resmi ayrımsız ülfet amacıyla değil gezici yerine geldiğini ifade fail Askı Anadolu Patriği Bartholomeos gazetecilere açıklamada bulunmazken, tarihi mahallede kâin bir çay bahçesinde beraberindekilerle gelişigüzel dinlenirken taktığı Trabzonspor logolu peçe ilgi çekti. Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler ziyaretin peşi sıra kentten ayrıldı. – GÜMÜŞHANE



Share: