Hakkarili güreşçiler, dinlenme kampı kurdukları 2 bin 500 rakımlı mezrada müsabakalara hazırlanıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 2 bin 500 rakımlı mezrada kamp kuran 18 güreşçi sargaç, varyos, basak, tahtadan kızak, kütük demir, sarıkız balyaları ve taşlarla egzersiz yaparak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Cahillik ve Spor İlçe Müdürlüğünde vazifeli güreş antrenörleri Ahmet Yunus Alp ve İshak Altıntaş’ın korkulu depolamaları ve kondisyonlarını güçlendirmelerini istediği sporcular, kurumun desteğiyle Armutdüzü köyü Korunak mezrasına götürüldü.

Mezrada dinç Görgülü Altıntaş’ın evine yerleşen yaşları 11-17 ortada değişen sporcular, antrenörleri Alp ve Altıntaş’ın eşliğinde dinlenme kampı kurarak millî müsabakalar üzere antrenman yapmaya başladı.

Evin yakınındaki alanda sabahleyin saatlerinde antrenmanlara başlayan güreşçiler, antrparantez mektup okuyup zeka geliştirici oyunlarla zamanlarını verimli değerlendiriyor.

Sami Incitici: “Güzeşte hafta üstelik sporcularımızı kamp üzere eksantrik yere göndermiştik”

Sporcuları ziyaret eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Şiddetli, yaptığı açıklamada, gençlerin stabil coğrafyada doğayla çöz içe idman yaptıklarını söyledi.

Sporculara yüklenmek üzere ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Dokunaklı, “Sporcularımızı Türkiye Şampiyonası’na hazırlıyoruz. Güzeşte hafta üstelik sporcularımızı dinlenme kampı için bambaşka yere göndermiştik. Burada çok gösterişli benzeri mücahede ve çalışma var. Emeği güzeşte hocalarımıza teşekkürname ediyorum. Sabahın 5’inde kalkıp alıştırma yapıyorlar. Kahvaltıdan sonradan pusula kıraat ve zeka ihya oyunları oynuyorlar. Yüksekova’da spor yaygınlaşıyor. Mütenevvi branşlarda sporcu yetiştiriyoruz. Allah’ın izniyle Yüksekova sporla mezkûr aynı site olacak.” diyerek konuştu.

Güreş antrenörü Ahmet Yunus Yiğit üstelik yeni kalem koronavirüs salgını nedeniyle evvel etapta sporcu bulmakta zor yaşadıklarını fakat farklı antrenörlerle çocukları spora yönlendirmeye çalıştıklarını kaydederek, “60’a andıran aktif sporcumuz var. Bunlardan liyakatli ve gelecek vadeden 18 sporcumuza yönelik 2 bin 500 rakımda 15 günce kamp düzenledik. Deneyimsizlik ve İlçe Müdürlüğü bile bize imkan sağladı. Kızağımız, taşlarımız, kütük, fino balyaları ve merdiven var. Pres şartlarda alıştırma yapıyoruz. Erdemli irtifada çocukların nefesi bundan sonra açılıyor. O yüzden burayı tercih ettik. Sporcularımız burada bati depoluyor, onların dayanıklılığını sağlıyoruz. Antrenmanlarımız güç, ivinti, metanet ve çeviklik konusunda geçiyor. Hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nda derece elde yazar arsıulusal şampiyonalarda bayrağımızı dalgalandırmak.” ifadelerini kullandı.

Sporculardan Jir Aras Kızıldoğan ise efdal rakımlı bölgede antrenmanlarını sürdürdüklerine dikkati çekerek, “Hocalarımız bize haddinden fazla koruyucu oluyor. Burada kızakla birbirimiz çekiyoruz, balyozla lastiğe vuruyoruz, kütükleri kaldırıp indiriyoruz, koşun yapıyoruz, mektup okuyoruz ve zeka oyunları oynuyoruz. Türkiye ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyoruz. Hocalarımıza teşekkürname ediyoruz. Bu süreç bizim için haddinden fazla kızıl ve fena hâlde geçiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Sporculara evini açan Kültürlü Altıntaş birlikte sporculara dayanaklık etmek üzere evini açtığını belirterek, “Çocukların çalışmalarına bakıyorum. İhtiyaçları olunca onlara koruyucu oluyorum. Sporcularımızı çok seviyorum. Onlara materyal getiriyorum, yemek yapıyorlar. Zamanları burada pir geçiyor. Ego bile onları burada gördüğüm üzere keyifliyim.” diyerek konuştu.



Share: