Abdurrahman Tutdere: Bu Kazanın Bütün Ayrıntıları ile İncelenmesini; Kusuru, İhmali Olan Varsa Haklarında Muktezi İşlemlerin Yapılmasını Talep…

CHP Adıyaman Saylav Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Milletvekili Ermiş Kültürlü, Mardin’in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan gidiş geliş kazasının ardından bölgeye her an tetkik yaptı. Tutdere, “Buradan adli kolluğa ve adli makamlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu olayın bütün ayrıntıları ile incelenmesini; kusuru, ihmali olan varsa haklarında muktezi işlemlerin yapılmasını rica ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız” dedi.

Abdurrahman Tutdere ve Aziz Görgülü, Derik’te 20 kişinin ölümüne, 26 kişinin dahi yaralanmasına bozukluk olan gidiş geliş kazasının meydana geldiği bölgedeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Vazıh, CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun kendisini ve Tutdere’yi bölgede inceleme düzenlemek üzere görevlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

“YARIM SAAT GEÇMIŞ TILSIM ALINMIŞ OLSAYDI BELKİ BU VATANDAŞLARIMIZIN HEPSİ YOLDA OLMAZDI, BU KAYMAKAMLIK DAHI BU ŞEKİLDE OLMAZDI”

“Derik’te çok nazik tıpkısı çığlık var, 20 modül vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Allahtan yağmur diliyoruz. 25’ten aşkın, hastanede yatan vatandaşlarımız var, onlara dahi ivedili şifalar diliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Çünkü bu yoldan, sabahleyin incelediğimizde, yukarıdan mevrut günlük 150-200 TIR, Cengiz Holding’in arabaları geçiyor. Güzeşte bir araba, burada ilçe yaparken 3 lime vatandaşımıza çarpmış. Yarım saat arayla ayrıksı TIR yukarıdan geliyor ve vatandaşlarımız ezilip gidiyor. Ama orada sakat saat ilk ilaç münfail olsaydı belki bu vatandaşlarımızın kâffesi yolda olmazdı, bu kaza birlikte bu şekilde olmazdı. Biz CHP namına, Genel Başkan’ımıza götürüp raporlayacağız. bundan sonra bile bunun takipçisi olacağız. Çünkü bu öğün, belde yolu olmadığı müddetçe nazik makine kaldıracak tıpkısı defa değil. Burada dört çıngı okul var, gençler var. Bayağı haddinden fazla kilolu tıpkı fenomen. Sayın Genel Başkan’ımın yeniden bizi görevlendirmesi ile bölgeden ayrılmayacağız ve gerekeni birlikte Umumi Başkan’ımıza iletip, Allah’ın izni ile CHP bu işin üstesinden gelecektir.”

Abdurrahman Tutdere ise şöyle konuştu:

“BU OLAYIN BILCÜMLE AYRINTILARI İLE İNCELENMESİNİ; KUSURU, İHMALİ OLAN VARSA HAKLARINDA GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI RICA EDİYORUZ”

“O azgın levha burada kaydedildi. Buradan, CHP milletvekilleri kendisine bilcümle Mardin halkına, parçalanmamış milletimize başsağlığı diliyoruz. Bizler, sahada bu olayı hep ayrıntıları ile inceleyeceğiz, umumi merkezimizin ve Genel Başkan’ımızın talimatları doğrultusunda bu olayı raporlaştıracağız. Buradan adli kolluğa ve adli makamlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu olayın bilcümle ayrıntıları ile incelenmesini; kusuru, ihmali olan varsa haklarında zaruri işlemlerin yapılmasını dilek ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Evvel Gaziantep’te üstelik ayrımsız şekilde bir olay yaşandı, hayatını kaybeden yurttaşlarımız oldu. Onların yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Zaman buradayız, cenaze törenlerine katılacağız. Yaralıları hastanelerde görüşme edeceğiz ve ait kurumlardan de bilgileri aldığımızda bunları halkoyu ile paylaşacağız.”



Share: