Adalet Bakanı Bozdağ, Bayrampaşa’da gençlerle tıpkısı araya geldi Açıklaması

Türe Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’üstelik demokratikleşme, hususiyet devletini ihya, gençlerin önünü açım noktasında tarihi reformlara imza attıklarını, daha çok gençlerle bu arada yürümeye ve onların hayallerini gerçekleştirmeye bitmeme edeceklerini belirtti.

Nazır Bozdağ, Bayrampaşa Bilgisizlik Merkezi’nde (BAYGEM) ayrımsız araya geldiği gençlere hitabında, hep gençlere güvendiklerini ve inandıklarını, onlarla bu arada kez yürüdüklerini çünkü Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte toyluk kollarında yetiştiğini, başkanlık yaptığını, onların hissiyatlarını en üst düzeyde tamlık Türkiye’ye duyurarak sesleri olduğunu tabir etti.

AK Öğür 2001’dahi kurulduğunda, Türkiye’nin önünü, ufkunu fora etmek, zarfında bulunduğu sorunları halletmek, gençlerin hayallerini gerçeğe irca etmek, dayanabilen çokça engeli kullanımda olmak ve yasakları ortadan yok etmek amacıyla yavaş ayrımsız bariyerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Bozdağ, kuvvet oldukları geçmiş dönemlerde, okullardaki canlı sınıfların, üniversite okuyan öğrencilerin azlığının içlerini yaktığından bahsetti.

Eğitime şişman bütçe ayırdıklarını aktaran Bozdağ, sonuç 20 yıldır Türkiye’nin bütçesinin birinci sırasında eğitime ayırdıkları behre olduğunu kaydetti.

Bakan Bozdağ, ortaöğretimi zorunlu yerine 12 yıla takip etmek suretiyle ülkenin bütün gençlerinin sunu az ortaöğretim mezunu olmasının önünü açtıklarını belirterek Türkiye’bile 76 olan üniversite sayısını 208’e, 180 civarındaki sıkıntılı sayını 783’e çıkardıklarını dile getirdi.

Eskiden gençlerin nazik kısmının, darülfünun kontenjanlarının azlığı dolayısıyla çok çalışmalarına karşın bu sınırları aşamadıkları üzere darülfünun okuyamadığından bayram fail Bozdağ, “Ben gençlere soruyorum. 1,5 milyon gencin ancak üniversiteli olduğu tıpkısı Türkiye mi gencine daha nazik denk veriyor? Yoksa 8,5 milyon gencin üniversiteli olduğu bire bir Türkiye mi? Tabiatıyla ki 8,5 milyon gencin üniversiteli olduğu tıpkı Türkiye henüz iyidir.” dedi.

Gençlerin siyasette deli dolu alengir almaları amacıyla da tehlikeli çabalar sarfiyat ettiklerini anlatan Bozdağ, milletvekili seçilme yaşını 18’e sekize indirdiklerini anımsattı.

“Zahir bunlara seçilme hakkı veriyorsunuz?” diye niteleyerek aksülamel gösterildiğini dile getiren Bozdağ, “‘Türkiye’nin Cumhur Reisi kim olacak?’ sorusuna cevap ita üzerine gençlere güveniyoruz. Türkiye’nin Yasama organında kimler fariza matlup? Vekil kim olacak? Onlara fikir verecek gençlere güveniyoruz. belediye başkanı, belediye divan üyeliği, kocabaşı seçiminde gençlere güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ, gençleri siyasetin içine çekici adımları kendilerinin attığını vurgulayarak, farklı partilerin bu noktada DOĞRU Fırka’yi eş düz aynı yaklaşım içerisinde olduğunu kaydetti.

DÜRÜST Fırka’ye şu zaman bakımından unsur olan kayıtlı 18-30 yaş arasındaki gençlerin sayısının kısaca 1,5 milyon civarında olduğunu nâkil Bozdağ, “Biz gençlerle bu arada yürüyoruz bu yolu. İnşallah gençlerle beraber mazi, bugün bütün hedeflere ulaştığımız kabilinden imdi birlikte beraber hedeflere ulaşmaya bitmeme edeceğiz.” dedi.

Türkiye’da hukuk reformları

Doğruluk Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’dahi hukuk devletini güçlendiren haddinden fazla ciddi reformları üstelik hayata geçirdiklerinden meze etti.

İnsan hakları, demokratikleşme ve ünsiyet devleti, insanların kurumlu, saygın ayrımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine yaşaması konularında tarihi adımlar attıklarını söyleyen Bozdağ, kadınlar, füru, engelliler, yaşlılar lehine anayasaya pozitif ayrımcılığı getirip ayrımsız buyruk namına koyduklarını anlattı.

İnsan hakları ve ahbaplık devleti üstüne altında imzaları kâin seçme anlaşmayı bağırsak hukukun parçası haline getiren tarihi reformu hayata geçirdiklerini aktaran Bozdağ, eskimemiş dönemde devleti, yönetimleri, amme hava ve kuruluşlarını doğrudan vatandaşların denetimine açan tarihi adımlar attıklarını kaydetti.

Şahsi verilerin korunmasına dayalı yürüttükleri çalışmalardan dahi bahseden Bozdağ, idarenin işleyişiyle ait şikayetleri görmek üzere kurulan Kamu Denetçiliğine de değindi. Icra Vekili Bozdağ, türe arama yollarını çoğalttıklarının altını çizerek şöyle konuştu:

“Bir yandan ‘eşitlik’ dedik, eşitliği sağlayıcı adımlar attık. Amma burada ihlal olursa Türkiye İnsan Hakları ve Akreditasyon Kurumunu kurduk. Vukuf edinme hakkını verdik. Burada ayrımsız rehavet çıkarsa Hikmet Edinme ve Yorum Kurulunu kurduk. Bu dahi diğer aynı hak kontrol yolu. İdarenin isleyişini fal için başvurma yolu verdik. Bunu kontrol etmek için üstelik Amme Denetçiliği Kurulunu kurduk. Şahsi verileri bir hak olarak düzenledik. Bunu nezaret etmek üzere Kişisel Verileri Himaye Kurulunu kurduk. Vatandaşa yeni bire bir doğruluk taharri yolu verdik. Tığ bireysel başvuruyla yargıyı birlikte denetleme imkanını doğruluk ihlalleri açısından getirdik aynı apayrı türe kontrol yolu verdik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde YANLIŞSIZ Fırka iktidarları gençlerimize, vatandaşlarımıza kullanılmamış hukuk verirken onlara kullanılmamış doğruluk kontrol yolları birlikte açtı. Eskimemiş adalet kontrol imkanları dahi verdi.”

Doğruluk kontrol yolunun uğrunda bile Türkiye’dahi çetin engeller bulunduğuna meni eden Bozdağ, bunları kaldırdıklarını belirterek örnekler verdi.

Bozdağ, Türkiye’de ülfet devletinin dimdik işlemesi amacıyla muhakeme usulü kapalı hiçbir alanın üstelik olmaması gerektiğini vurgulayarak “Allah’ın izniyle ülkemizi demokratikleşme, ahbaplık devletini güçlendirme, gençlerimizin önünü küşat noktasında tarihi reformlara imza attık. İnşallah artık gençlerimizle beraber yürümeye ve onların hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tığ çoluk çocuk için geleceğin yöneticileri amacıyla gelecekte Türkiye’ye güç edeceğimiz insanlarımız amacıyla geceli gündüzlü çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra de sizlerle beraber çalışmaya, koşmaya bitmeme edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere “içtimai iletişim araçları” uyarısı

Doğruluk Bakanı Bozdağ, benzeri soru üstüne, Fetullahçı Yıldırı Örgütü’nün (FETÖ) 15 Orak Ayı darbe girişimi gecesi TBMM’bile yaşadıklarını gençlerle paylaştı.

Öldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan ve TBMM yoluyla teşrii masuniyet kaldırılan HDP Diyarbakır Saylav Semra Güzel’in kaçma ihtimaline ait soruyu yanıtlayan Bozdağ, imtiyaz konusuyla ilgili bilgelik verdikten bilahare, “İnşallah kaçamayacak. Devletin temas yerde gözü var, onu bilmeniz lazım. Devletimiz hamdolsun gücü ve kuvvetiyle her soy tedbiri alıyor.” dedi.

Sosyal Iletişim Araçları Yasası ile ilgili soru üstüne Bozdağ, herkesin toplumsal medyada yazıp çizdiğini, burada cari bilgilerin tıpkısı kısmının iyi bilgiler olduğu kabilinden iri bir kısmının ise aslı olmayan, dolma, bühtan, yönlendirme içeren bilgiler olduğunu belirtti.

Bozdağ, içtimai medya kullanan gençlere seslenerek “Orada gördüğünüz tıpkısı bilgiyi alıp tasdik etmeden, doğruluğunu değişik akıllıca kaynaklardan ölçümlemeden lütfen kullanmayın. Şayet kullanırsanız birinin iftirasını siz birlikte cahil biri olursunuz. İftira demek ve iftirayı yaymak bile suçtur. Gerçeklik alemde hangi suçsa sanal alemde da yanlışlık. Içtimai medyada kullanımı üstüne bütün gençlerimize ‘Lütfen dikkat.’ diyorum.” uyarısında bulundu.

Sosyal iletişim araçları yasasının sahte veya asıl hesaplarla insanların onuruna, haysiyetine, kişiliğine, saygınlığına, ahlaksızca hücumcu ve bu saldırıyı gözdağı, şantaj gibi maksatlarla kullanan kişilerle ilgilendiren henüz canlı tıpkısı denetim süreci ve müeyyide getirdiğine bel eden Bozdağ, şöyle devam etti:

“Yoksa konuşan kişileri cezalandırmak değil. Arada Bir medyada duyuyorsunuz. ‘Tweet attı, ceza aldı.’. İnsanlara tweet attı diye Türkiye’bile ceza verilmiyor. Tweet atıyor, sizin annenize sinkaflı sövme ediyor. Bu küfrü içerdiği üzere ceza alıyor. O yüzden mahbes cezasıyla karşılaşıyor. Öbürleri da diyor ‘İfade hürriyeti.’. Sevgili Kaftancıoğlu, Sayın Reisicumhur’mızın gevşek annesine ve kendisine yavaş bire bir ifadeyle sinkaflı tweet atıyor. Terbiyesizce bunu ‘İfade hürriyeti’ adına değerlendiriyorlar. Bu rapor hürriyetiyse tıpkı laflar size da söylendiğinde mezhebiniz genişse teşekkürname etmeniz geçişsiz. Bizim mezhebimiz o kadar açık değil. Bu tabir hürriyeti peki mu? Soruşturulanlar, yargılananlar var. Eleştiriye kimesne ceza vermiyor.”

Toplumsal medyanın ortaya koyduğu yalanların doğruları savunmayı zorlaştırdığını ve linç kültürü oluşturduğunu tamlayan Bozdağ, toplumsal medya yasasının ekimde çıkacağını söyledi.

Kadına yönelik şiddetli mücadele

Hak Bakanı Bozdağ, kadına müteveccih süratli ilgili cezalara ilgili aynı istifham üstüne, kadınlara yönelik ivinti suçlarıyla ait ciddi adımlar attıklarını, Türkiye’birlikte kadın hakları üzerine DÜRÜST Fırka iktidarlarından elan şişman tashih fail bir iktidarın olmadığını vurguladı. Kadına şiddete müteveccih getirilen yeni ceza uygulamalarına ilgilendiren hikmet veren Bozdağ, yaptıkları yıpranmamış düzenlemelerle kadına müteveccih şiddete alın sunu vahim cezaları getirdiklerini, takdiri tenzilat uygulamalarıyla da kadınları esirgeyici adımlar attıklarını kaydetti.

Nazır Bozdağ, programın sonunda YANLIŞSIZ Öğür’ye kullanılmamış organ olan gençlerle şişman fotoğraf çektirdi.



Share: