Adana Barosu avukatlarından adliye uğrunda ‘ücret tarifesi’ eylemi

ADANA Barosu üyeleri, Avukatlık Minimal Ecir Tarifesi (AAÜT) ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Ücret Tarifesi’nin yükseltilmesi üzere adliye önünde eylem yaptı.

Yüreğir ilçesindeki bakir adliye önünde toplanan baro üyesi avukatlar, bulunan kıymet tarifelerinin ev olduğunu öne sürdü. Muhtelif dövizler haiz grup yerine konuşan Adana Barosu Başkanı Selek Gökayaz, tarifedeki ücretlerin iktisadi gelişmelerle bağdaşmadığını savundu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeleriyle 4-5 Haziran’da Ankara’da yapılan toplantıda hazırlanan yeni ücret tarifesinin, Doğruluk Bakanlığı’na gönderilmesine karşın hala uygulanmadığını dile getiren Gökayaz, “Bugün TBB ile Türe Bakanlığı arasında CMK Sevap Tarifesi’nin belirlenmesine yönelik aynı ziyaret gerçekleştirilecek. Öncelikle ve önemle tespit etmek gerekir ki CMK hizmetleri amacıyla AAÜT dışında benzeri tayin akseptans edilemez. AAÜT’nin onda birine balya gelen CMK ücretleri, her biri yer birkaç 3 yıl süren tıpkı davanın ücreti olarak avukatlara reva görülemez. AAÜT ve CMK sevap tarifelerindeki ücret artışının birlikte ve ivedilikle yapılması ehemmiyet en etmektedir” dedi.

Basın açıklamasının ardından habitat eylemi işleyen ekip dağıldı.

Share: