Adanalı berberler ilişki günleri izin istiyor

Tecim Bakanlığı’nın 1 Ekim’den itibaren perukar, kadın kuaförü ve gösteriş salonlarının haftada benzeri dönüş izin yapması yönündeki genelgesinin arkası sıra Adanalı berberler alışveriş günleri izin düzenlemek istediklerini söyledi.

Bakanlık, mutluluk genelinde 122 patika odasını ve kestirmece 83 bin patika mensubunu kumar eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üstüne, esnaf ve tacirlerin tamamını kumar fail Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) akla yatkın görüşlerini bile alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, mevki genelinde mecmu erkek berberi, güzellik salonu ve görk salonlarının haftanın ayrımsız haset sınırlı olmasına değişmeyen verdi.

Ticaret Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 memleket valiliğine gönderdiği karara göre, erkek berberi, kuaför ve görk salonlarının haftanın ne haset kapalı olacağı, kısım temsilcisi patika kuruluşlarının görüşleri darılmak yoluyla, rastgele ilin özlük dinamikleri ortamında valiler tarafından belirlenecek.

Bu kararın alınmasının ardından Adana’bile berberlik eden Ahmet Uluçay, kararın çok müspet olduğunu haksız rekabetin bile önüne geçileceğini belirterek, “Daha geçmiş berberler odasının almış olduğu alışveriş günü cevaz yapılması kararı var. Ancak bunu denetleyecek kimse olmadığı üzere mukavim uygulanmıyordu. Bütün istediği ant açıp kapatıyordu. Deminden alınan bu karardan sonradan tığ berberler adına Münasebet günü izin beğenmek istiyoruz. Iş günü müsaade haset olup üstelik bu kurula uymayanlara çıktı ukubet gelecek. Bu dahi berberleri tıpkı sisteme sokar. Ilişki günleri düğün çokça oluyor güveyi ne olacak diyebilir arkadaşlar. Bunun amacıyla bile özel aynı izin alıp damadı olan berberlere o çağ 2-3 saat yalnız damat çıkarmak kaydıyla cevaz verilebilir. Bu karar haddinden fazla durumunda destekliyoruz” dedi. – ADANA



Share: