Adı bile şaşılacak ülkelerden hastalar estetik amacıyla Türkiye’ye geliyor

Adı üstelik duyulmamış ülkelerden hastalar beğenilen için Türkiye’ye geliyor

Samsun, İstanbul’dan sonra Türkiye’üstelik sunu haddinden fazla sağlık turizmi olan şehir haline geldi

SAMSUN Ünlü estetikçi Doç. Dr. Hayati Akbaş, Amerika ilkin girmek için, adı de şaşılacak ülkelerden insanların bedii işler amacıyla Türkiye’ye, Samsun’a geldiğini söyledi.

Estetik cerrahide akıbet 10 yılda bati tıpkısı marazlı gelişinin olduğunu söyleyen FBM Tababet Merkezi sahibi Bedii- Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Dirimsel Deniz Kazı, beğenilen ve güzellik üzerine benzeri anlamda Samsun’un dünyaya beğenilen ve görk ihracatı yapan aynı kent haline geldiğini rapor etti.

“Amerika özellikle almak üzere bir nice ülkeden insanlar geliyor”

İlk olarak Türkiye’nin beğenilen açısından tutkun potansiyelini değerlendiren Akbaş, “Türkiye serencam yıllarda afiyet turizmi üstüne sıkı dışından hele bedii tedavileri amacıyla gelen bir nice insana otama veren bir mevki pozisyonuna geldi. Türkiye haddizatında bölgenin bir keyif merkezi oldu. Bunun birkaç sebebi vardır. Türkiye aşağı sağlık alanında çokça ağırbaşlı ilerlemeler kaydetti. Bunun sebebi ise doktorların yetenekleri, becerileri ve sağlık alanında yapılan aynı takım yeniliklerdir. Bu yenilikler Türkiye’yi bu anlamda öne çıkarttı. Tıpkı cesim faktörde fiyatların Avrupa ve değişik koca ülkelerle kıyaslandığında elan iktisadi olması de insanlar üzere çok majör bir tercih sebebi oldu. Bu yüzden Amerika başta başlamak için Kanada, Avusturalya, İsviçre, Hollanda, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan, Dubai, Katar gibi ülkelerden haddinden fazla sayıda herif Türkiye’ye plastik ameliyat, estetik cerrahi operasyonları üzere gelmektedir. Bu de ülkemiz hesabına çokça guru donör bire bir olaydır “dedi.

“Zaman Zaman anca hastalar geliyor kim, açıkçası geldiği ülkenin adını bilmekte zorlanıyoruz”

Alelhusus Samsun’un beğenilen cerrahide acul bire bir şekilde posta almaya devam ettiğini tabir eden Akbaş, “Samsun hele sonuç 10 yılda sıkı dışından haddinden fazla çok sayıda insana ev sahipliği eden, konukseverlik işleyen tıpkı kent haline geldi. Beğenilen ve görk üzerine benzeri anlamda Samsun dünyaya beğenilen ve güzellik ihracatı özne, hem ülkesinin tanıtımına katıklıda mevcut hem dahi iktisadi anlamda ülkesine katkıda bulunan bire bir kent haline geldi. Bu anlamda bittabi Karadeniz Bölgesi’nin güzelliği, Samsun’un güzelliği, tarihi çok makro racon oynamaktadır. Kimi Vakit öyle hastalar geliyor kim, düpedüz geldiği ülkenin adını bilmekte zorlanıyoruz. Ara Sıra öyleleri geliyor kim hastanın konuştuğu dili alim burada eş bulamıyoruz. Mecburen teknolojiyi kullanarak anlaşmaya gidiyoruz. Çünkü adi gâh hastalarımızın konuştuğu diller İngilizce, Almanca, Fransızca gibi geniş konuşulan dillere benzemiyor. Haddizatında enteresan olan görüngü şu: Dilini bilmediği halde, ilk kez geldiği halde, kültürünü bilmediği halde bire bir ülkeye güvenerek zat sağlığını tasdik etmesi bizim ülkemizin güvenirliği açısından, esenlik sistemimizin, sağlıkçılarımızın başarısı anlamında çok değer donör tıpkısı olaydır. Samsun bu anlamda İstanbul’dan sonradan Türkiye’dahi arz haddinden fazla afiyet turizmi özne şehirdir diyebiliriz. Bu da ülkemiz ve şehrimiz adına iyicene benzeri gelişme” şeklinde konuştu.



Share: