Adıyaman Üniversitesi yüzdelik 98 doluluk oranına ulaştı

Adıyaman Üniversitesi, 2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına bakarak lisans ve civar lisans programlarında yüzdelik 98’lik doluluk oranına ulaştı.

Adıyaman Üniversitesi lisans ve dolay lisans programları için YKS kılavuzunda yayımlanan 3 bin 909 kontenjana 3 bin 835 öğrenci yerleştirildi. Ara Sıra bölümlere kontenjan üstü dek gerçekleştirilirken, yemeden içmeden birkaç bölümde boş mütezayit kontenjan sayısı 74 can oldu.

Elde edilen veriler, Adıyaman Üniversitesinin tercih edilebilirliğinin serencam on yıl göz önünde bulundurulduğunda rekor seviyeye ulaştığını gözler önüne sererken, Adıyaman Üniversitesi’ne lisans ve yöre lisans düzeyinde 3 bin 835 yıpranmamış mektepli müesses oldu.

Yerleştirme yapılmayan ve abes kalan kontenjanların da ekleme komplo ile dolacağı beklenirken, mektepli taşıt işlemlerinin tamamlanmasıyla gelişigüzel Adıyaman Üniversitesinin öğrenci sayısının 20 bini geçmesi tahmin ediliyor.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesinin zar edilen kontenjanlara kaşkariko oranları, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında eski yıllara göre rekor seviyeye ulaşırken, konuya ilgili açıklamalarda mevcut Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, “2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ığrıp sonuçları ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik kartı ediyor, üniversite hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Turgut, mevcut ve yıpranmamış öğrencilerin en ferah şartlarda eğitim bilimi görebilecekleri, akademik ve araştırı faaliyetleri yapabilecekleri, toplumsal, sanatsal ve sportif yönden kendilerini geliştirebilecekleri ortamları arz etmek için dalavere adına biçim ve kaymakamlık kampüslerinde çalışmaların bitmeme ettiğinin altını çizdi. – ADIYAMAN

Share: