Adıyamanlı depremzede: Kıyametin koptuğunu zannettim

KAHRAMANMARAŞ merkezli depreme Adıyaman’birlikte evleri hasar gören 19 yabanlık Doğaner ailesi, Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki bire bir eve yerleşti. Yer Sarsıntısı sırasında yaşadıklarını anlatan Osman Doğaner (40), “Çokça uzun sürdü. O dakika bunun zelzele değil, kıyametin koptuğunu zannettim. 5’inci katta oturuyorduk, hareket şiddetini hafifletince çok şükür zir indik. Hayatım boyunca o günü unutamayacağım” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’birlikte aktif hikmet öğretmeni Osman Doğaner ve ailesinin evleri hasar gördü. Doğaner, 19 yabanlık ailesi ile gelişigüzel kardeşi kült kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mesut Doğaner’in (35) Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki üniversite arkadaşı Mehmet Güvenli Uçgun’un tahsis ettiği ayrımsız eve yerleşti. Kızıltepe halkı ve Kaymakamlık birlikte Doğaner ailesi amacıyla mütenevvi yardımda bulunarak ihtiyaçlarını karşıladı. Ilçebay ve Belediye Başbuğ Vekili Fatih Cıdıroğlu, eşi Ayşe Cıdıroğlu ile Doğaner ailesini kaldıkları evde ülfet ederek, çocuklara hediyeler verdi.

‘KIYAMET KOPUYOR ZANNETTİM’Depremde evlerindeki eşyaların devrildiğini ve habbe kullanılamaz kuzuluk geldiğini tabir fail Osman Doğaner, “Depreme uykuda yakalandım. Eşim beni uyandırdı ve bala odasına koştuk. Çocukların üstüne çökerek kayırma etmeye çalıştık. Evdeki tekmil eşyalar devrildi. O günün şokunu halen üzerimizden atmış değiliz. Hayatımda böyle aynı deprem yaşamadım. Çokça ince sürdü, o dakika bunun yer sarsıntısı değil, kıyametin koptuğunu zannettim. 5’inci katta oturuyorduk, yer sarsıntısı şiddetini hafifletince çokça şükür aşağı indik. Hayatım boyunca o günü unutamayacağım. Rabbim ayrımsız elan yaşatmasın. Kardeşimin darülfünun arkadaşı burada olduğu üzere salim olsun evini bize açtı. Benim ailem 5 gönül, kardeşimin çocukları ve kız kardeşlerim kalkmak üzere 19 hayat, 4 gündür buradayız. İlçe halkı bize cemaat çıkıyor, yetkililer bize cemaat çıkıyor. Yetkililere, bölüt ve devletimize çokça teşekkürname ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.’HERKES BİZE AGUŞ AÇIP YARDIM ELİNİ UZATTI’Din kültürü ve aktöre bilgisi öğretmeni Mesut Doğaner birlikte depremde bir nice yakınını kaybettiğini, birçoğunun da yaralandığını belirterek, şunları söyledi:

“Zelzele günü çokça zordu, Rabbim hiç kimseye o andaç yaşatmasın. Hayatta kaldığımıza şükrediyoruz. Çünkü birçok yakınımızı kaybettik. Birçoğu de gaileli, tedavileri sürüyor. İnşallah yer kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Depremin peşi sıra Kızıltepe’ye geldik. Üniversite arkadaşımın evine yerleştik. Ego ile eşim, 2 çocuğum, ağabeyim, yengem ve 3 çocuğu, yeniden kız kardeşim ve çocukları görünmek amacıyla 19 gönül evde kalıyoruz. İlçe halkı olsun, yetkililer ve cesamet olsun tümce bize kucak açtı, müzaheret elini uzattı. Allah hepsinden razı olsun. Burada kendimizi on paralık bekâr yahut ecnebi hissetmiyoruz.”

Share: