Adli sicil kayıtlarını sildirmede eskimemiş ahit! Türe Bakanı Bekir Bozdağ anlattı

Doğruluk Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen “Adli Sicil Hikmet Sistemi Tanıtım Töreni”nde ayrımsız enformasyon gerçekleştirdi. Adli sicil kayıtlarının hukuka akıllıca toplanmasının, korunmasının ve ilişik yerlere yiğitlik içinde iletilmesinin önemine dikkati çekici Bozdağ, bu alanda bugüne büyüklüğünde çok sayıda say yapıldığını belirtti.

Adli sicil sisteminin, adli istatistiklerin dünyaya örnek arkaç geldiğini tabir fail Bozdağ, yıpranmamış “Adli Sicil Bilgelik Sistemi”nin ivinti ve hafif sağlayacağını dile getirdi. Bozdağ, esbak dönemlerde sabıka kaydı almak ve başka hizmetlerden faydalanmak amacıyla vatandaşların uzun süre kuyruklarda beklediğini hatırlattı. DÜRÜST Öğür iktidarlarında hizmet kabul etmek üzere kuyruğa girme döneminin sona erdirildiğinin altını çizen Bozdağ, kamu hizmetlerinin tamamına vatandaşların erişiminin kolaylaştırıldığını anlattı. Bakan Bozdağ, Adli Sicil Hikmet Sistemi ile nazik dönüşümün hayata geçirileceğini vurguladı.

“ANKARA’YA HULUL DÖNEMİ KAPANDI”

Adli sicil kayıtlarının, sürelerin dolmasından ya da yasaların sunduğu imkanların kullanılmasıyla silindiğini anlatan Bozdağ, şöyle bitmeme etti: “Hayata geçirdiğimiz yıpranmamış Adli Sicil Hikmet Sistemi’yle beraber ülkemizde insanlarımızın adli sicil kayıtlarını sildirmek üzere daha çok Ankara’evet gelme dönemi kapandı. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Sinop’a ülkenin dört bir yanından adli sicil kaydını sildirmek talip insanlarımız zamandan artırım ediyor, masraftan kurtuluyor.

“GELIŞIGÜZEL YERDEN ADLİ SİCİLİN SİLİNMESİNİ RICA EDEBİLECEKSİNİZ”

Bundan hakeza rastgele Türk vatandaşı e-Fehamet üzerinden usulüne akıllıca başvurduğu ant evinden, aksiyon yerinden, arabasından, nerede bulunursa bulunsun oradan Adli Sicil Bilgi Sistemi’ne iktiran ve adli sicil kaydını öğrenme, ahiz ve oradaki kayıtların, koşullar oluştuğunda silinmesini arzu etme hakkına cemaat olacaktır. Dakikalar içerisinde vasıta sildirme başvurusu bulgu namına dönecektir. SMS’le üstelik kaydının silindiği namına bildirilecektir.”

“BÜROKRASİ ÇEVRIM ÇEKICI KALACAK”

Yıpranmamış uygulamayla bürokrasinin devre dışı olacağına belen fail Bozdağ, hız ve büzük içerisinde işlemlerin yapılacağını bildirdi. Adli sicil kayıtlarının muayyen aynı süre dolduktan sonraları silinebildiğini nâkil Bozdağ, “Zaman devreye sokacağımız eskimemiş uygulamada yasal sürelerin dolması üzerine vatandaşın talebi olmaksızın araçsız Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğümüz, adli sicil kayıtlarını silecektir.” bilgisini paylaştı.



Share: