AFAD Benzetim Tırı Gümüşhane’de

Gümüşhane Kıyamet ve Ivedi Nitelik Dalavere Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü marifetiyle simülasyon tırında vatandaşlara uygulamalı kendisine sarsıntı eğitimi verildi.

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda konuşlanan AFAD Benzetim Tırı’nda vatandaşlara AFAD Gümüşhane İl Müdürlüğü personelleri tarafından kullanışlı adına hareket hatıra ve deprem sonrası alınması gereken önlemlerle ilişik bilgiler verildi.

AFAD görevlileri tarafından katılımcılara hareket yerlerinde, okulda veya evlerinde olasılı tıpkısı yer sarsıntısı anında elleri başının üstünde sakıncasız tıpkı pozisyonda saklanması gerektiği anlatılarak yer sarsıntısı sonrası ise öfke arz fail faaliyet şartelleri, akarsu ve doğalgaz vanalarının güvenli bire bir şekilde kapatılması uyarısında bulunuldu. AFAD görevlileri marifetiyle deprem anını etkin kendisine yaşayıp hareket yadigâr ve sonrasında alınması müstelzim önlemler üstüne kılgısal kendisine eğitim verildi.

Türkiye’de yaşanmış iri depremlerin şiddetinde sarsıntıların canlandırıldığı benzetim deneyiminin peşi sıra katılımcılara hareket ajanda ve sonrasında alınması gereken önlemlerin bulunduğu broşürler ve çocuklara dahi pentür kitabı dağıtıldı. – GÜMÜŞHANE

Share: