Afyonkarahisar balaban zaferin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Türk tarihinin yeryüzü makro dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Iri Tecavüz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar kebir zaferin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Milli mücadelenin en gösterişli geçtiği illerden birisi olan, tarihin kültürle harmanlandığı kent Afyonkarahisar’da, Iri Atak Galibiyet Haftası tebrik kartı törenleri amacıyla eksiksiz hazırlıklar tamamlandı. Seçkin yıl balaban tıpkı heyecan ve heyecanla kutlanan, Şişman Atak Galebe Haftası etkinliklerinin bu yıl henüz iri tıpkısı coşkuyla ve heyecanla kutlanması bekleniyor

1922 metrelik Türk bayrağıyla tutum yapılacak

Rastgele yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Şişman Saldırı Utku Haftası, bu yıl 24 Ağustos tarihinden başlayacak. 24 Ağustos günü Gelgel Düzlük Komutanlığı aile sahipliğinde 10.00 ile 19.00 saatleri beyninde TSK Savaş Silah Araçları Sergisi görücüye çıkacak.

100. yıl çerçevesinde bu yıl ilk kez 1922 metre Türk bayrağı 1922 katılımcıyla saat: 19.22’de ellerinde meşale olacak 100 gençle başlayacak.

Saat 20.30 itibariyle kutlamaların adresi Şuhut Atatürk Evi olacak. Mustafa Kemal’in Iri Taarruz zaferi öncesinde Şuhut’ta kaldığı ve karargah kendisine kullandığı Atatürk Evi, protokol üyelerince mülakat edilecek.

Atalarının izinden yürüyecekler

Saat: 23.30’dan itibaren kutlamalar Çakırözü Köyü’nde devam edecek. Yiğitlik Türküleri Dinletisi ve Büyük Hücum Video gösterimi yapılacak. Saat 00.00 olduğunda ecdadımızın 100 yıl geçmiş sırtlarında benzeri ulusun yüküyle çıktığı Kocatepe zirvesine Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Galibiyet Yürüyüşü başlayacak. Lazer mum gösterisi ile yürüyüşe katılanlar uğurlanacak. Sabahın evvel ışıklarıyla Şişman Atak ‘un başladığı Kocatepe’de etkinlikler düzenlenecek. Kocatepe’de Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün aynı ulusun geleceğine taraf verdiği askeri harekat tüm detaylarıyla anlatılacak.

Kutlamalar çerçevesinde şehir değişik haddinden fazla etkinliğe sülale sahipliği yapacak. – AFYONKARAHİSAR

Share: