Ağbaba: İlişkileri Düzelteceğiz ve Türkiye Gene Ayağa Kalkacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ege Ağbaba, Malatya’de; “Geçkin Yalova’evet gittim kavim illallah etmiş. Bir mülteci sorunumuz var… Zahir çözeceğiz? Suriye ile barışarak çözeceğiz. Hani biz dediğimizde bize ‘Esedci’ diyorlardı evet, demincek kendileri ‘Esedci’ oldu… Suriye ile ilgiler düzelecek ticaretin olacak… Suudi Arabistan ile düzelecek. Irak’la… Yani bu ilişkileri düzelteceğiz ve Türkiye gine ayağa kalkacak” dedi.

CHP Genel Komutan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın Darende ilçesinde; vatandaşların sorunlarını dinledi. Ağbaba, vatandaşlarla sohbetinde şunları söyledi:

“Geçmiş Yalova’evet gittim budun illallah etmiş. Aynı sığınmacı sorunumuz var. Sığınmacı sorunu hangi? Bittabi oluştu? Bir talih düşünün kim sınırlarının ayrımsız tarafı kategorik, bir devlet düşünün ki sınırlarının tıpkı tarafı vabeste. Demin Suriye’den çizik geçişi azade, Afganistan’dan azade, Irak’tan erkin, Pakistan başıboş, Bangladeş başıboş…

Deminden şurası bilin kim Bangladeşli evet üstelik Afganistanlı evet de Suriyeli; Türkiye’ye gelirken, Türkiye’de durmak için gelmiyor. Hangi için geliyor? Sizin çocuklarınız kabilinden Avrupa’evet başvurmak üzere geliyor. Tığ ne yapmışız; Edirne’yi, Ege’yi kapatmışız. ‘Burada kalsın’ demişiz. Onu şüphesiz yapmışız? Avrupa ile geçim yapmışız, ‘Geri dönüş’ anlaşması. Mülteci kaçıp gitse dahi Yunanistan yakalayıp ferasetsiz sana gönderebiliyor.

“ALMANYA’NIN RAHATINI, KONFORUNU BİZ SAĞLIYORUZ”

Bu Suriye meselesi dünyanın meselesi değil mi, meselesi. Afganistan meselesi… Biz mi yaptık Afganistan meselesini, Amerika yaptı. Bizim meselemiz mi dünyanın meselesi. Kardeşim Belçika alıyor Türkiye’den 37 pare Suriyeli sığınmacı, İngiltere alıyor 175 çıngı en niteliklisini… Sana kalıyor 5 milyon, olamaz… Hangi olması lazım, icabında kapıyı açacaksın. Avrupa’nın biz sığınmacı ambarı mıyız? Sığınmacı ambarı olduk. Niçin; az buçuk servet verdiler, az buçuk birlikte Türkiye ile ilişik eleştirileri kestiler. Almanya Başbakanı, Tayyip’i ne övüyor ya bile geçen dışişleri bakanı geldi, ‘Türkiye’ye müteşekkiriz’ dedi. Neden diyor; zira Almanya’nın rahatını, konforunu biz sağlıyoruz. Az Buçuk birlikte bırak oraya gitsin. Bu meselenin çözülmesi geçişsiz.

“İLİŞKİLERİ DÜZELTECEĞİZ VE TÜRKİYE ESASEN AYAĞA KALKACAK”

Bu meselenin çözülmesi geçişsiz. Bittabi çözeceğiz; Avrupa Birliği fonlarıyla ve benzerleri ve Suriye ile barışarak çözeceğiz. Hani biz dediğimizde bize ‘Esedci’ diyorlardı evet, demin kendileri ‘Esedci’ oldu… Bunların hepsini düzelteceğiz diyoruz. Bunlar düzelince hangi olacak; Suriye ile münasebat düzelecek ticaretin olacak… İlişkin bereketli olacak. Suudi Arabistan ile düzelecek. Irakla… Irak’ın geldiği arkaç baksanıza? Yani bu ilişkileri düzelteceğiz ve Türkiye gine ayağa kalkacak.”



Share: