Ahiret Yolculuğu için EDS sistemi kuruldu

Çorum’da son günlerde kişi ve yaralamalı gidiş geliş kazalarının yaşandığı yer için “Ortalama Çabukluk İhlal Tespit Sistemi” kuruldu.

Yaydiğin Kavşağı ve Çimento Köprülü Kenar güzergahları beyninde koşa yönlü namına devreye alınan sistemle gelişigüzel cevvaliyet denetimleri dahi başladı. Trafik Idarehane Müdürü Bünyamin Çipo, 2021-2030 Karayolları Gidiş Geliş Güvenliği Stratejisi Belgesi doğrultusunda şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda mevcut Kent Asayiş Dümen Sistemi (KGYS)/Plak Tanışıklık Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını köstek olmak ve emin gidiş geliş akışını keşfetmek için “Ortalama Ivinti İhlal Belirleme Sistemi”nin Yaydiğin Kavşağı ile Çimento Köprülü Dudak güzergahları ortada Inanma Umumi Müdürlüğü Gidiş Geliş Başkanlığı vasıtasıyla kurulumunun tamamlandığını açıkladı.

Çorum- Ankara yolu ile Samsun yolu çıkışı ortada 10 bin 656 metrelik bölümde koşa cepheli Averaj Ivinti Sistemi’nin bulunduğu bölgelere sürücüleri haberdar etmek amacıyla trafik belen ve ikaz levhaları yerleştirildiğini anlatan Çıpa, “Otomobiller amacıyla 70 kilometre, kamyon, pikap ve otobüsler için 50 kilometre olup farklı araçlar ise Karayolları Gidiş Geliş Yönetmeliği 100. Maddesinde belirtilen çabukluk limitleri Karayolları 73. Ofis Şefliğince gidiş geliş meni ve ihtar levhaları yerleştirilmiştir. Şehir Asayiş Dümen Sistemi (KGYS)/Plak Tanışıklık Sistemi (PTS) ile tamlanan noktalarda ve güzergahlarda yapılan cevvaliyet ihlal denetimlerinin beraberinde trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi, vatandaşların fert ve mal güvenliğinin sağlanması için tekmil kavşaklarda entelekt olarak trafik kuralları ihlalleri (emniyet kemeri takmamak, al ışıkta döndürmek ve açacak kullanırken cep telefonu örtmek vb.) fail sürücülere müteveccih cümle üzerinden denetimler artırılarak yakalanma riski duygusunun anlı tutulması amacıyla tedbirler alınmıştır. Temmuz kocaoğlan içerisinde duyurusu yapılan EDS-PTS projesi 15 Ağustos’tan itibaren Yaydiğin Kavşağı Çimento Köprülü Gaga güzergahları ortada koşa yönlü kendisine ortalama ivinti denetimi başlamıştır” dedi. – ÇORUM

Share: