Ahıska Türkleri seralarda yetiştirdikleri sebzelerle ekonomiye katkı sağlıyor

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde hayata geçirilen seralarda istihdam edilen Mesket Türkleri, göveri yetiştirerek hem ailelerine hem de ülkenin ekonomisine yardım sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Ukrayna’dan getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yerleştirilen Ahıska Türklerinin istihdamlarına müteveccih yapılan icraat kapsamında kurulan seralarda sebze üretimi gerçekleştiriyor.

İlçe sınırları içerisinde “Sebze Yetiştiriciliği İçin Keman Çatılı Ser Projesi” kapsamında oluşturulan ve seçkin biri 1600 metrekare olan 50 tavhane, Ahıska Yırlamak 50 ailenin da savsaklamak kapısı oldu.

Salatalık, biber, domates, patlıcan gibi bir nice göveri çeşidinin yetiştirildiği ve hep 80 bin metrekare alana sahip seralarda 2 bin 500 titrem eser alınması hedefleniyor.

Erzincan Valisi Mehmet Hırsızlık, Ahıskalı Türklerin seralarda gerçekleştirdikleri hasat etkinliğine katıldı.

Çalınmış, Erzincan Mebus Sayın Burhan Çakırdoğan, Üzümlü Kaymakamı Vazıh Bayram Özbek Çakas ve Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Amaç Delicesine, seralardan budala ve domates toplayarak çiftçilere çoğalan ve bol kazançlar diledi.

Share: