Ahlat’ta 1071 etkinlikleri başladı

Çakal Armudu’ta 1071 etkinlikleri başladı

3 ahit sürecek etkinliklerin açılışında mütekellim Bitlis Valisi Çağatay:

“25 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin izzet erkanının az daha tamamını Çakal Armudu’ta misafir edeceğiz”

BİTLİS – Bitlis’in Çakal Armudu ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951’nci yılı dolayısıyla planlı etkinlikler, Türkiye’nin yeryüzü nazik ikinci ulus bahçesinde başladı.

Mehteran takımının gösterisinin ardından mütekellim Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bugüne kadar bu toprakların vatan olmasında emeği geçen tamam şehitleri yağmur ve minnetle andı. Çağatay, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Okçular Vakfının koordinesinde ve bizlerin ev sahipliğinde Fethin 951’nci yıl dönümünde sizlerle beraberiz. Ayın 25’inde Türkiye Cumhuriyeti’nin izzet erkanının neredeyse tamamını Ahlat’ta mihman edeceğiz. Yer Mezarlığındaki binlerce atalarımızın ruhunun huzurundayız. 951 sene geçmiş bu toprakları nal sesleriyle inleten Alparslan’ın ve kıymetli yiğitlerinin huzurundayız. Bundan umum çağ ilk bu toprakları bizlere çukur söylemek isteyenleri yurttan atan yiğit Atatürk’ün ve alp ordularının huzurundayız. Haddinden Fazla kıymetli ayrımsız mekandayız. Tanrı burayı bizlere sınırlı kılan, onu esirgeyici ve bibi korumaya bitmeme eden yiğit şehitlerimize yağmur etsin. Cumhurbaşkanımızın bizlere bire bir talimatı oldu. ‘Bitlis’i bayrı, ata yurdu kimliğine ulaştırın’ dedi. Bitlis’i doğruluk kimliğine ulaştırıp tamlık ilçeleri ve içerisinde bulunduğumuz Ahlat ile birlikte Türkiye’ye dürü edeceğiz” dedi.

Çakal Armudu Kaymakamı Fikret Elem ise fethin 951’nci sene dönümünü tebrik etmek amacıyla Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu organizasyona Okçular Vakfının büyük fedakarlıklarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, ” Melik Alparslan’ı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle namahrem ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

“Bu topraklar niteliksiz yurdumuz olmadı” diyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Sürücü birlikte şöyle konuştu:

“Çok can süreçlerden geçtik. Güzeşte ve zaman bu topraklara ayn dikenler tıpkısı zamanda bu milletin birliğine ve dirliğine ayn diktiler. Amma milletin şuuru, Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun bu toprakları bu zamana büyüklüğünde yemleme etmedi. Zaman de burada herhangi bir çadırımızda sergilediğimiz, Edirne’den Kars’a cümlesinin hayat bulduğu bu alanda inşallah Urfa, Mardin, Diyarbakır, Edirne, Çanakkale, İstanbul, İzmir neyimiz var ise hepimiz buradayız. Biz biriz, biricik ülkeyiz, tek milletiz, Hilal-i İslam’ın dahi miftahıyız. Bu yürekle hareket ediyoruz. Burası ve Malazgirt’te tığ işe önceden aslında batıya, birlik dünyaya o sesi veriyoruz. Bu kavim tek surette size bu coğrafyayı güçlükle edeceğiniz aynı imkanı vermez. Kuvvetimiz ve Cenabıhak’ın izniyle elden 80 milyon Türkiye değil coğrafyamızdaki tekmil mazlumların sesi olacağız ve bu millete engel verdirmeyeceğiz. Batı’nın hep enstrümanları devreye girse tekrar tığ beis verdirmeyeceğiz, başaramayacaklar.”

Konuşmaların ardından Vali Çağatay ve beraberindekiler, çadırları ve stantları biricik bir tane gezdi. Etkinlikler, halk oyunları gösterileri, okçuluk, süvari okçuluk, cirit oyunu üzere oyunlarla bitmeme edecek.

Çarho bölgesinde düz yazı edilen Türkiye’nin ikinci balaban millet bahçesi ve 1071 Şehriyâr Alparslan Otağı’nda gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Açıkgöz Komutanı Tugay Eyüp Subaşı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Emniyet Müdürü Çap Özcan, Çakal Armudu Kaymakamı Fikret Yara, Yabani Armut Belediye Başkanı A. Mümtaz Sürücü, ilbay yardımcıları, kaymakamlar, uray başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Share: