Ahlat’ta ‘Şöhretler Karması Futbol Turnuvası’ düzenlendi

Bitlis’in Çakal Armudu ilçesinde düzenlenen Şöhretler Karması Ayak Topu Turnuvasıyla 40 yaş üstü sakat futbolcular yeşil sahada ayrımsız araya geldi.

Ahlat Toyluk Spor Kulübü tarafından Şöhretler Karması adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve “Ceyhun Faal” anısına oynanan 40 yaş üstü futbol turnuvasına 4 bando katıldı. Müsabaka öncesinde sporcular sesli duyuru edilerek sahaya çıkarken, sabık sene turnuvaya katılan ve bu yıl hayatını kaybeden Ceyhun Cıvıl Cıvıl’in ailesine katılımlarından yağlık Ahlat Toyluk Spor Kulüp Başkanı Kenan Örken tarafından onurluk ikram edildi. Çakal Armudu Site Stadyumunda oynanan müsabakalar az çok çekişmeli geçti.

Maç böylece izah işleyen Yabani Armut Bilgisizlik Spor Pakt Başkanı Kenan Örken, “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz şöhretler turnuvasına site içi ve kent dışından iştirak sağlandı. İlçemizde spora yıllar evvel mesai vermiş 40 yaş ve eğin sporseverlerin şişman çoğunluğunu düzenlediğimiz turnuvayla tıpkı araya getiriyoruz. Bu yılki turnuvayı hayatını kaybeden Ceyhun Dallı Güllü abimiz anısına geçekleştiriyoruz. Şu anda kestirmece 70 kişinin üstünde katılma oldu. 40 ile 70 yaş ortada spora mesai veren abilerimiz formalarını giyerek bu organizasyonun içinde vadi aldılar. Kulüp adına değme yıl henüz birlikte geliştirerek yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Eski futbolculardan 68 yaşındaki Nahit Horasan ise daha geçmiş tafsilatlı yıllar Ahlat’ta ayak topu oynadığını ve bu turnuva sayesinde gine bire bir araya geldiklerini belirtti. Horasan, “Uzun yıllar Yabani Armut Magnezit Spor’birlikte futbol oynadım. Güzeşte sene birincisi planlı ve bu sene hayatını kaybeden Ceyhun Zihayat adına düzenlenen turnuvanın paydaşlık sayısı çokça aheste. Gençlik Spor Kulübünün haddinden fazla evire çevire ve yaşıt olacağı bire bir faaliyet. En azından alt yapıda çocuklara denk olacak ve ati nesillerin bunu devam ettirmesi ve Çakal Armudu’ın sporuna ve kaynaşmaya çokça şişman ulama sağlayacak sunturlu bir kombinezon” ifadesini kullandı.

Turnuvaya katılan 65 yaşındaki emekli sarıklı Mülk Izdırap üstelik, “Tahminî 50 yıl evvel bu sahada futbola başladık. Aradan haddinden fazla yıllar geçti. Tığ bu vesileyle burada esasen aynı araya geldik, haddinden fazla mutluyuz, çok sevinçliyiz. Futbolun ve sporun birleştirici özelliğini seçkin ant savunan insanlarız. Ati nesillere elan gani aktarılması üzere sporun önemini vurgulamak istiyoruz. Seçkin devir savunduğumuz şey sporda kişilerin elan ileriye gitmesi, el birliği içerisinde, barış içerisinde, ülfet içerisinde sporu sürdürmeleri ve bunun tam branşlarını sürdürmelerini istiyoruz” diyerek konuştu. – BİTLİS

Share: