Ailesinden 4 kişiyi öldüren polis güçleri memuru: Ağabeyim sözünde durmadı

BURSA’nın Orhangazi ilçesinde annesi Bedriye (67), ağabeyleri Mehmet (40) ve Remzi (45) ile yengesi Fatma Ergüner’i (39) tabancayla vurarak öldüren polis memuru Fakirlik Ergüner (30) emniyetteki ifadesinde, “Ağabeyim Mehmet’e geçen sene bana karı yapması için otomobilimi bile satıp 175 bin teklik verdim. Sözünde durmadı. Paramı bugünkü değerinden kalın kafalı istedim. Bana, 275 bin teklik öneri etti. Hakkımı yediğini anladım” dediği öğrenildi.

Olay, esbak saat 15.00 sıralarında İznik Gölü yakınındaki Çamlıkalan mevkisinde meydana geldi. Bingöl’ün Güre İlçe Güven Müdürlüğü’nde Düzenlilik Şubesi’nde işyar 6 yıllık polis güçleri memuru Fakirlik Ergüner, cevaz alıp, eşi ve çocuğuyla birlikte, çarkıt görev yeri Eskişehir’e gitti. Burada ailesini AVM’da bırakan Ergüder, Bursa’nın Orhangazi ilçesine geldi. Ergüner, aralarında husumet mevcut ağabeyi Mehmet Ergüener’e telefon açıp, konuşmak istediğini söyledi. Mehmet Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve yengesi Fatma Ergüner ile birlikte buluşma noktasına gitti. Fıkdan Ergüner, burada yanındaki tabancasını çekip aile bireylerine mermi yağdırdı. Esas Bedriye ile oğlu Remzi ve gelini Fatma Ergüner olay durumunda, Mehmet Ergüner ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ailesini özlemek için fenomen hesabına başlangıçta mevrut Fıkdan Ergüner’in çevrede gezindiği anlar düzenlilik kameralarına yansıdı.

POLİSE TESLİM OLDUOlay sonrası Orhangazi İlçe Güven Müdürlüğü’ne gidip teyit olan Fıkdan Ergüner’in sorgusu bitmeme ediyor. Ergüner’in verdiği önceki ifadede, “Ben 8 yaşından bu yana çalışıyorum. Ailem beni ‘amele’ adına görüyor. Üstencilik yapan ağabeyim Mehmet Ergüner’den karı ahzetmek istedim. Güzeşte yıl arabamı satarak ona mecmu 175 bin TL verdim. Amma o evimi yapmadı. Kendisinden paramı, bugünkü değerinden kalın kafalı istedim. O de bana 275 bin TL teklif etti. Kabul etmedim. Zira, o dönem sattığım arabamın şu andaki değeri 600 bin TL. Hakkımı yediğini anladım. Ego bile elimi kana buladım” dedi.Bedriye Ergüner ile oğulları Mehmet, Remzi ve gelini Fatma Ergüner’in, zaman Orhangazi’dahi toprağa verilmesi bekleniyor.

Gaybubet Ergüner’in emniyetteki işlemleri sürüyor.

Share: