AK Parti’li Turan’dan Evreşe beldesine ziyaret

DÜRÜST Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelibolu’nun Evreşe’yi görüşme etti

Bir dizi film açılış ve konuşma için Evreşe’ye giden Turan, burada Şehremini Yüce Kamil Soyuak eliyle karşılandı.

Düzenlenen açım töreninde mütekellim Bülent Turan, Çanakkale’ye hizmeti ayrı bir haysiyet namına gördüklerini söyledi.

Evreşe’nin mübarek toprakları, kadim tarihi, enerjik belediyesi ve kamu yatırımlarıyla öne sabık özel tıpkı kesim olduğunu dile getiren Turan, “Çanakkale’nin umum ilçelerine gaz gelmesi sürecini başlattık. Evreşe planlamamızda 2024’ün kışında natürel gazı yakacak. Fakat daha er gelmesi amacıyla tıpkısı daha ısrarcı olduk, bilcümle beraber strateji edeceğiz dedik. Akıbet adına bize firma söz verdi; 2024 yazılmış yerine yapılması müstelzim ruz; ama zorluyoruz inşallah 2023’ün sonlarında Evreşe, geçmiş ateşi yakıt dedi. Peki, bugün Evreşe’birlikte hangi yapıyoruz? Evreşe’nin girişinde 15 metre yükseklikte, 17 metre genişlikte, ay açık bayrağımızın figürlerinin olduğu aynı başlık, giriş yapıldı. Kolaylıkla arkası sıra, beyaz perde, seyir ve konuşma salonuna geçtik, onun kurdelesini kestik. Gençlerimizin, Evreşe’bile dahi bu imkanlara kavuşması eşsiz. 350 kişinin bire bir anda beyaz perde, oyun izleyeceği özel tıpkı mekan. Ayak Topu sahamızın eksikleri vardı, zemin düzeltildi, yönetsel çatı yapıldı, 500 yabanlık sekilik da yapılarak heybetli bir maliyetle ora dahi Evreşe’mizin gençlerine kazandırıldı. Bisiklet yolumuz 5 kilometre, sağına ve soluna 12 bin çıngı leylandi ağacı dikilerek 3-5 sene sonraları iyi benzeri görselin olacağı fena hâlde bir öğün haline geldi.” dedi.

Burada mezbahane açılışı yapıp Evreşe’ye Eş-Ten markasını kazandırdıklarını hatırlatan Turan, şöyle bitmeme etti:

“Evreşe’deki şu anki yatırımların bütün maliyeti 35 milyon. Yaşanan sorunların farkındayız. Konjonktürel sorunlarımız var, dünyada savaşlar var, pandemi var, erke krizi var, emtia fiyatlarında artma var. Maatteessüf, birlik dünyada olduğu kabilinden hepsinin de ülkemize yansıması var. Amma yatırımlarımız ivinti kesmeden, planlandığı üzere devam ediyor, çarklar dönüyor. Gururla söylüyorum, bugün Evreşe’mizde 35 milyonluk envestisman yarmak bunun yer domuzuna cevabı. Gelibolu’birlikte, Bayramiç’te, Ayvacık’taki açılışlarımız da bunun cevabı. Belediye başkanımızı, ekibini ve emeği sabık herkesi kutluyorum.”

Programa Çanakkale Valisi İlhami Magnezit, DOĞRU Tümen Çanakkale Saylav Jülide İskenderoğlu, DOĞRU Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Sirkat, YANLIŞSIZ Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile haddinden fazla sayıda yurttaş katıldı.

Share: