Akış Akınözü O İsimle Alay Malay…

“Delişmen” dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Akış Akınözü, serencam kendisine “Kaderimin Oyunu” dizisinde başrol oynamıştı. Röportajlarında “Kalbimi çarptıran benzeri iş olursa lahzada yıpranmamış işe başlayabilirim” diyen Akınözü, tv8’de ekrana gelecek “Tuzak” dizisiyle anlaşmıştı.

Aytaç Çiçek’mağara yöneteceği dizide mahir oyuncu Talat Bulut’un yanında İlayda Çevik, Özenç Kocaoğlu, Kişmiri Birey Konyalı ve Saygınlık Durmaz’la umum sıkışılmıştı. Eylem Canpolat’ın yazdığı dizide Akınözü’nün partnerinin ki olacağı ise henüz netlik kazanmamıştı.

PRENSİPTE ANLAŞTI

Başta Hilal Ayşin Turan’ın adı geçmiş, daha sonraları ise Bensu Soral ve Nilperi Şahinkaya’yla görüşmeler yapılmıştı. Birsen Altuntaş’ın haberine göre; Tatilden dönen ve hafta içi ekiple bire bir araya gelen Bensu Soral evvel “Tuzak” dizisiyle prensipte anlaştı.

Soral deli dolu tıpkısı öç hikayesini anlatan dizide Çiçek rolüne maltalık verecek.

AKIN AKINÖZÜ KİMDİR?

Akın Akınözü, 1990 yılında Ankara’da doğdu. 32 yaşında. Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math alanında eğitimini tümleç Akın Akınözü, üçkâğıtçılık üstüne terbiye almıştır. Akın Akınözü, 2014 yılında Kamera sinema filmi ile kariyerine kadem atmıştır.

2015 yılında ise Mehabetli Çağ dizisi ile ilk defa televizyon ekranlarında gestalt göstermiş olan Akın Akınözü daha bilahare ise Rüfeka İyidir dizisinde racon almıştır.

Atak Akınözü 1.80 metre boyunda, 76 kilo ve Cedi burcudur.

ROL ALDIĞI PROJELER

2015 Balaban Asır/ Kösem İvan Mualla/ Yardımcı Karakter

2016 Rüfeka İyidir/ Yunus Edvar/ Koruyucu Karakter

2017-2018 Arslan Ailem/ Uğur Arslan/ Başrol Oyuncusu

2017-2018 Başkent: Abdülhamid/ Ömer/ Apotr Karakter

2019 – Zıpır/ Miran Aslanbey/ Başrol Oyuncusu

2021 – Kaderimin Oyunu/Cemal/ (Başrol Oyuncusu)

2022 – Aldangıç/Avukat Imge/ (Başrol Oyuncusu)

BENSU SORAL KİMDİR?

Bensu Soral, kimdir, kaç yaşında, nereli; Bensu Soral, 23 Mart 1991’de Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bensu Soral, 31 yaşındadır. Türk oyuncudur. Benzeri zamanda kendisi üzere oyuncu olan Hande Soral’ın kardeşidir.

Mobilyacı benzeri babanın kızı namına İnegöl’de doğdu, Bedirhan ünlü ayrımsız çift er bezi ikizi vardır. İnegöl Turgutalp Rum Lisesinden mezundur. Halen Marmara Üniversitesi Evire Çevire Sanatlar Fakültesinde çizge konusunda eğitim bilimi görmektedir. Ablası Gülme Soral’ın desteğiyle oyunculuğa başladı. İlk defa Yol Ayrımı dizisi ile oyunculuğa başladı. 2008’de vizyona giren Vicdan dizisinin aktör kadrosunda vadi almıştır.

Daha bilahare Boynu Bükükler isimli toyluk komedisi dizisinde ana karakterlerin biri olan Miray’ı, 2015’te ise Lezzetli Alelade Yalancılar dizisinde Aslı Metiner karakterini canlandırdı. Antrparantez Kasıt Dalkılıç’ın “Talih” adlı şarkısına çekilen klipte düzlük aldı. Oyuncu 2016 yılında çekilmiş ve iri reyting toplamış “İçerde” ünlü dizide Kırıcı Tekindor’un canlandırdığı “Kebapçı Mehabet”mağara avukatlığını işleyen Melek karakterini canlandırdı. 2019 yılında Birleştirme İşler: Sazan Sarmalı ünlü beyaz perde filminde Nazlı Noyan karakterini canlandırdı.

Bensu Soral 2018 yılında hisse senedi insanı Hakan Mebde ile dünyaevine girmiştir.

Share: