Aksaray Martir Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan, Açacağı Parka ‘Martir Aziz Bülbül’ Adını Vereceğini Duyuran Aksaray Belediyesi’ne Tepki: “Aksaray’da…

EKSIKSIZLIK SAYGINLIK ATALAY

Aksaray Belediyesi’nin Kurtuluş’taki Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Martir Ermiş Bülbül’ adını vereceğini duyurması, kentteki martir ailelerinin tepkisini çekti. Aksaray Martir Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Tesanüt Derneği Başkanı Hüseyin Kerim, “Aksaray’birlikte şehit mi bulunmayan? Martir yakınları, ‘Siz Muazzez Bülbül ismine sebep engelleme etmediniz’ diyerek bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Ermiş Bülbül, bizim dahi başımızın tacı. Tüvana yaşında bu yurt için canını feda etti, ancak tığ ne olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Eren Bülbül’ün ismi rastgele yerde var. Birilerini alp zar edip bizim çocuklarımızı, 185 pasaj şehidimizi namevcut addetmek on paralık kimsenin haddi değil” dedi.

Hüseyin Eli Açık, Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Martir Eren Bülbül’ adının verileceğini açıklayan Aksaray Belediyesi’hangi tepki gösterdi. Semih, ANKA bilgi Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“SEBEP AYRIM YAPILIYOR BİLMİYORUM”

“Martir babasıyım. Hep martir aileleriyle içli dışlı oluyoruz. Onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Çözebildiğimiz kadar kendimiz, çözemediğimiz büyüklüğünde yetkililerden yardım alıp çözmeye çalışıyoruz. Aksaray’bile geçmiş şehidimiz, terör şehidimiz. Bununla beraber 185 şerha yıldırı şehidimiz var. Benim oğlum, 110’uncu şehitti. 2006 yılında teröristlerle girdiği çatışmada, Hakkari Şemdinli Derecik bölgesinde martir olmuştu. Demincek şehitlerimizin isimlerinden bazıları haddinden fazla dolay plana çıkartılmış durumda. Tüm şehitlerimiz arasında ayrım yapılıyor. Çocuğumun, yararsız kokan, martir babası namına utandığım ufak bire bir sokakta ismi var, isminin altında çöp konteyneri duruyor. Bu konuyu elan geçmiş dile getirdim. Sokak isminin yazdığı tablo büküldüğü için şehidin ismini de göremiyorsunuz. Bu yıldan en son benim çocuğumun ismi eskimiş, Kurtuluş’ta tıpkısı okula ismini verdirdik. Farklı kâh şehitlerimizin ismi ana yol, çıkmaz, ekol, otopark üzere yerlere veriliyor. Benim çocuğum kabilinden bazı çocuklara bozukluk ayrım yapıldığını bilmiyorum.”

“ŞEHİT GELDİĞİ ANTLAŞMA ARZ HADDINDEN FAZLA BİZİM İÇİMİZ YANAR”

Aksaray Belediyesi’nin şehit aileleri ile meşveret yapmadan bu çeşit konularda değişmeyen aldığını anlatım eden Semih, şehremaneti başkanına 10 martir babasıyla ziyarete gitmelerine rağmen derneğe her görüşme yapmadığını söyledi. Semih, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef Sayın Başkan, tenezzül yazar bizi müzakere etmedi. Bu işlemler sosyal iletişim araçları paylaşımı ile olmuyor. Şehit geldiği devir, Türkiye genelinde yer çok bizim içimiz yanar. Kimse kusura bakmasın, çünkü o acıyı yaşayanlar bizleriz. Anca toplumsal medyadan yapılan ‘ciğerim yandı’, ‘içimize yara ateşi düştü’ kadar paylaşımlar hiç inandırıcı değil. Anca paylaşımla de olmuyor. Siyasiler, martir geldiğinde babasıyla mübarek mübarek fotoğraf çektirip ‘Bak yanındayız’ mesajı verir. Tören biter, biraz defa ziyarete gidilir, ondan sonradan karı serbest bırakılır. Ego, 12 yıldır bunları yaşıyorum ve bu format fazlasıyla içimizi yakıyor, haddinden fazla üzülüyoruz.

“DEMONSTRASYON EDEN, SİYASET FAIL, HAYRINI GÖREMEYECEK”

Şüheda üzerinden şu anda ne oluyor ne bitiyorsa şehitlerimizin haberi var. Emin olun sizlere hakkını helal etmiyor. Şehitlik üzerinden demo özne, politika işleyen, hayrını üstelik göremeyecek” diyen Selek, “Eğer tıpkı martir babası kendisine benim canım yanıyorsa, yakıyorsanız bu benzeri haktır. Şehitler unutmayacak, ahirette görüşürüz. Hakkımızı birlikte helal etmiyorum. Beni tıpkı şehit yakınım arayıp, ‘Başkanım, Aksaray’dahi şehit mi bulunmayan? Ermiş Bülbül bile bizim şehidimiz. Türkiye’dahi herkes bizim şehidimiz. Başkanım uray başkanına nasıl sesimizi duyururuz’ dedi. Ben dahi ‘Ulaşamayız’ dedim. Cemiyet başkanı olmama rağmen lacerem ulaşamadığımı sorunca, belediyenin bizlerle istişare yapmadığını; derdimizi, sıkıntımızı sormadığını ve önemsemediğini söyledim.

“AKSARAY’DA ŞEHİT Mİ NAMEVCUT”

Aksaray’daki 185 şehidin bu kök kararlarla bulunmayan sayıldığını söyleyen Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim çocuğum birlikte 20 yaşında martir oldu. Niye bizim çocuklarımızın ismi böyle oylumlu yerlere verilmiyor? Ego yandım, benim ciğerim yandı. Benim çocuğumun isminin altında gübür var. Hala utanmıyor musunuz? Bizi bypass etmeye, namevcut saymaya kimsenin hakkı yok. Üç yıl ne yaptınız? Aksaray Belediyesi’nin derneğimize denizdeki tıpkı kum tanesi kadar faydası oldu mu? Olmadı. Sayın Başkan, Cenabıhak aşkına sen kimin oyları ile geldin? Ermiş Bülbül da farklı şüheda de Allah katında şehittir. Aksaray’üstelik martir mi yok? Martir yakınları, ‘Siz Aziz Bülbül ismine bozukluk engelleme etmediniz’ diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Muazzez Bülbül, bizim üstelik başımızın tacı. Dinç yaşında bu vatan üzere canını feda etti, ancak tığ hangi olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Eren Bülbül’ün ismi herhangi bir yerde var. Sorsaydınız, fikrimizi alsaydınız. Birilerini kahraman zar edip bizim çocuklarımızı, 185 çıngı şehidimizi yok addetmek tek kimsenin haddi değil. Kimse kusura bakmasın.

“ŞEHİT AİLELERİNİN HAYIR DUASINI ALIYORLAR”

Aksaray Belediyesi’nde taraf gelip yatan personeller varken biz derneğe tek personel alamadık. Ayrımsız boduç çayları de nasip olmadı. Bizlerden rüşvet alıyorsunuz. Fakat Aksaray Vali’mize, Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Bize ehil çıktılar, kimseye muhtaç etmiyorlar. Ben, Sayın Vali’mize ve yardımcılarına değişik teşekkürname ediyorum. Şehit ailelerinin yarayışlı duasını alıyorlar. Bunu şehitlerimiz da görüyor.”



Share: