AKSARAY’DA AYNI AKŞAM ÇALINAN 2 OTOMOBİL, NEVŞEHİR VE ANTALYA’DA BULUNDU

AKSARAY’de, ayrımsız şeb yandaki mahallelerden çalınan 2 otomobil, 11 dönme sonra Nevşehir ve Antalya’üstelik bulundu. Araçları çaldığı belirlenen otomobil tamircisi 4 kişi ise polis marifetiyle gözaltına alındı.

Olay, 4 Mart haset geceleyin saatlerinde meydana geldi. Büyükbölcek Mahallesi’nde Zor Arı’ya (22) ilgili 68 DF 812 plakalı makine ile bitişiğindeki Küçükbölcek Mahallesi’nde Sinan Gümüşsoy’a (32) ilgili 68 DH 374 plakalı araba, kimliği belirsiz dirilik ya dahi kişilerce park halindeyken çalındı. Polis, benzeri geceleyin bir ayraç olan iki otomobilin çalınmasıyla ilgili düzentileme başlattı. Çevredeki güvenlik alıcı kayıtlarını inceleyici polis güçleri, araçların, araba tamircileri Mehmet E. (42), Burak Y. (18), Arif İ. (32) ve Tayfun Y. (16) tarafından çalındığını belirledi. Araştırmasını derinleştiren polis güçleri, şüphelilerin çaldıkları 2 otomobili ilk önceki Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine götürdüklerini saptadı. Sinan Gümüşsoy’a ilgili otomobilin buradan Nevşehir’e götürülerek, 16 bin teklik güvenmelik alınarak sakıncalı halde satıldığı belirlendi. Çetince Arı’nın otomobilinin ise şasi numarasının silinip, kapmak üzere Antalya’ya götürüldüğü tayin edildi.

Polis Güçleri, düzenlediği operasyonda kaknem 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Sinan Gümüşsoy’a ilişkin açacak, geçmiş sahibine doğrulama edildi. Sair aracın ise biraz çağ zarfında sahibi Zor Arı’evet konfirmasyon edileceği öğrenildi.

Şüpheliler, 5 suçtan kaydı olan Mehmet E., 2 cürüm kaydı olan Burak Y., 6 suç kaydı olan Arif İ. ile 3 cürüm kaydı olan Tayfun Y., emniyetteki işlemlerinin arkası sıra bugün adliyeye atıf edildi.

‘ARACIMI NEVŞEHİR’E GİDİP GETİRDİK’

Aracını doğrulama kayran Sinan Gümüşsoy, “Çalınan otomobilim Nevşehir’birlikte gayrı kişinin ise aracı Antalya’de bulundu. Mevcut aracımı Nevşehir’e gidip getirdik. Aracım kazalı bire bir şekilde, bire bir kişiye dahi 16 bin liralık kaparo alınarak satılmış. Kayran birey bile aracın ganimet olduğunu bilmiyormuş ve 1 devir bilahare satışını alacakmış. Nevşehir polisi, evine gelip uzlaştırıcı bulup ganimet olduğunu söyleyince anlamış ve şu anda dide kıygın durumda. Ben üstelik aracım tehlikeli olduğu amacıyla sanayiye yaptırmak için bıraktım. Buna birlikte şükrediyorum. Aksaray Güven Müdürlüğü Arakçılık Departman Amirliği ekiplerine teşekkür ediyorum. Onlar da aracın bulunması üzere büyük düzentileme verdiler. Çetince Arı’nın ara bulucu ise Antalya’de bulundu. Onun arabasının birlikte şasi numarasını kazımışlar? dedi.

Share: