Akşener: “Atatürk’ümüzün Şişman Vizyonuyla Öğretmenlerimize Adalet Ettiği İtibarı Baştan Kazandırmamıza Çokça Az Kaldı”

İYİ Fırka Umumi Başkanı Meral Akşener, “Muallimlik kariyer değil kutlu bire bir ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize uygun tanıdık ezinç akseptans edilemez. Altın meslektaşlarım, tek nikbet etmeyin. Atatürk’ümüzün balaban vizyonuyla öğretmenlerimize doğruluk ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza çok bir iki kaldı” açıklamasını yaptı.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısının peşi sıra yaptığı açıklamada; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgilendiren şunları söyledi:

“Bilirkişi ve başmuallimlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin balaban bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Efdal lisans, doktora yapmış olan 90 bine andıran öğretmenimiz yapılacak sınavdan doğrusu affedilmiş. Gayrı öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını yeryüzü özellikle milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık yerine görüyoruz. Daha önceki dahi öğretmenler ortada ayrımcılık yaparak onlara taşlama edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak ayrımsız tarafı yoktur.”

İYİ Tümen Genel Başkanı Meral Akşener, bu açıklamaya içtimai medya hesabından tepki gösterdi.

“ÖĞRETMENLİK KARİYER DEĞİL HÜMAYUN BİR ÜLKÜNÜN MESLEĞİDİR”

Akşener, sosyal iletişim araçları hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Muallimlik kariyer değil hümayun tıpkısı ülkünün mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize yerinde görülen azap akseptans edilemez. Zer meslektaşlarım, tek nikbet etmeyin. Atatürk’ümüzün büyük vizyonuyla öğretmenlerimize doğruluk ettiği itibarı yeniden kazandırmamıza haddinden fazla birkaç kaldı.”

Share: