Alay Malay işlettikleri restoranda eşinin öldüren Sercan’ın yargılanmasına başlandı

BURDUR’de 8 nisan’da gelişigüzel işlettikleri restoranda eşi Nurcan Seçer’i (35) av tüfeği ile öldüren mevkuf maznun Serhan Seçer, yargılandığı ilk mahkemede fenomen haset alkollü olduğunu söyledi.

Olay, 8 April 2022 haset saat 21.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde Seçer çiftinin gelişigüzel işlettiği restoranda meydana geldı. Serhan Seçer, olay günü elinde av tüfeğiyle kısaca 6 aydır ayrı yaşadığı eşiyle alay malay işlettiği restorana gitti. Üzerine tenkil kararı mevcut Seçer, işyerinin kapısında eşi Nurcan Seçer’e av tüfeğiyle kırıcı etti. Yüzüne isabet eden saçmalarla korkulu yaralanan Nurcan Seçer, kanlar ortamında yere yığılırken, olay yerinden kaçan Serhan Seçer, bu sefer tahminî 300 metre mesafede, Gazi Caddesi’nde kayınbiraderi Ömer Tığ’a ilişkin hisse senedi yerine gitti. Kayınbiraderine keder eylemek talip Serhan Seçer’in tüfeği tutukluk yaptı. Tıpkı caddede işletmesi kâin babası Şeref Seçer, oğlunu görünce engelleme ederek tüfeği elinden aldı. Çağırılan ambulansla Burdur Ihtişam Hastanesi’ne kaldırılan Nurcan Seçer, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Kaçan Serhan Seçer ise benzeri müddet sonra polis eliyle yakalanıp gözaltına makbuz. Soruşturma sonucunda Serhan Seçer hakkında, ‘eşe cebin bilerek katil ve kayınpederi ile kayınbiraderini kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet mahbes istemiyle ülkü açıldı.

YARGILANMASINA BAŞLANDIBurdur Tehlikeli Ceza Mahkemesi’nde görülen evvel duruşmaya Serhan Seçer, mevkuf bulunduğu cezaevinden Gürültülü ve Görüntülü Bilişim Sitesmi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, maktul Nurcan Seçer’in annesi Fatma, babası Mustafa ve kardeşi Ömer Tığ, iki tarafın avukatları ile Karı ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı amade bulundu.’OLAY HASET ISPIRTO ALMIŞTIM’Tutuklu maznun Serhan Seçer savunmasında, “Benim elimde mahkemeye sunacağım deliller var. Çocuğumun geleceği için bu delilleri sunmak istemiyorum. Aylamak bile istemiyorum. Olay haset etanol almıştım. Elan fazla aynı molekül söylemek istemiyorum. Emniyet, müddeiumumilik ve Hazar Ukubet’daki beyanlarım doğrudur” dedi.BABA KILIÇ: SANIK KIZIMI DAHA EVVEL DE TEHDİT ETMİŞNurcan Seçer’in annesi Fatma Tığ, “Sanığın bildirme yavaş şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Baba Mustafa Tığ ise “Serhan Seçer görüngü günü motosikletiyle işyerimize geldi. Oğlum Ömer ile yanyanaydık. Elinde av tüfeği vardı. Önce oğluma doğrulttu. Tüfek keskin almadı. İkinci posta bana doğrulttu. Bu tam karşı tarafta işyeri olan babası gelip elinden tüfeği aldı. Daha önce birlikte kızımı ‘Seni, babanı, aileni öldürürüm’ diye zılgıt ediyormuş. Kızım korktuğu amacıyla çektiği eziyetleri söyleyememiş. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.KARDEŞ KILIÇ: DIŞARIYA KAÇIP POLİSİ ARADIMNurcan Seçer’in kardeşi Ömer Tığ, “Motorla geldiğini gördüm. ‘Ego sana demedim mi’ diyerek geldi, tüfeği doğrultup tetiğe bastı. Tezgahın arkasına kaçtım. Sonra babama doğrulttu. Babam elindeki süpürge ile müdahale etmeye çalıştı. O sırada babası gelip elinden tüfeği aldı ben dışarıya kaçıp polisi aradım” diyerek konuştu.SANIK BABASI ŞEREF SEÇER: UZAKLAŞTIRMA KARARLARINI BİRLİKTE ALIYORDUKTanık adına dinlenen Serhan Seçer’in babası Izzetinefis Seçer ise oğlunu elinde tüfekle dükkana girerken gördüğünü ve silahı elinden aldığını, fakat Nurcan Seçer’i vurduğundan haberi olmadığını söyledi. Oğlunun evliliğinin serencam dönemlerde sıkıntıları olduğunu söyleyen Şeref Seçer, “Evliliklerinin akıbet döneminde yük vardı. Nurcan’ın kendisini aldattığına dayalı şüpheleri vardı. Ben hakeza tıpkı fenomen olmadığını düşünüyorum. Nurcan’a beis verebileceğini düşündüğümüz amacıyla tenkil kararlarını gelişigüzel alıyorduk. Nurcan bire bir dolaşma bizim evimizde kaldı. Tenkil kararı alınmasında ben namına koruyucu oldum. Serhan normalde gani tıpkısı kocaydı. Evliliğinde ayrımsız el da eşini darp etmedi. Aldığı alkol ve maden tesiriyle dengesiz davranışları oluyordu. 7-8 yıldır psikoloji sorunları vardı. Hem bağımlılık hem psikolojik tedavi amacıyla uğraştık” diye niteleyerek konuştu.Mahkeme heyeti maznun, şahit ve avukatları dinledikten sonradan Sercan Seçer’in karın sağlığı ile ait Adli Tıp raporunun beklenmesi için duruşmayı 29 Kasım’a erteledi. AVUKAT KESİCİ: HERHANGİ BİR İNDİRİM YAPILMAMASINI MURAT ETTİK

Mahkeme çıkışında izah işleyen Nurcan Seçer’in ailesinin avukatı Süleyman Stoper, Nurcan Seçer’in öldürülme olayında betim eyleminin olduğunu tabir ederek, sanığın adli sağlığı ile ilgilendiren Adli Tababet raporunu bekleyeceklerini söyledi. Avukat Kesici, “İlaç merkum amma kullanmamış. İlaçlarını kullanmıyor. Hastalığını artıracak şekilde eylemlerde bulunuyor. Sonra gidip eşini öldürüyor. Bu kişinin ukubet almaması düşünülemez. Cezasında indirim yapılması düşünülemez. Biz birlikte bu durumda sanığın sunma okkalı ceza ile cezalandırılmasını, seçkin tenzilat yapılmamasını rica ettik. Taleplerimiz doğrultusunda değişmeyen verileceğini beklenti ediyoruz” dedi.



Share: