Alaz savaşçısı olabilmek için ter döktüler

Alev savaşçısı olabilmek amacıyla çalma döktüler

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanlığı’na alımı yapılacak itfaiye eri sınavlarının uygulamalı sınavında adaylar mütehammil parkurda yeryüzü ferah dereceyi yapabilmek için ter döktü.

MUĞLA – Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kat Başkanlığı’nın 2022 yılı itfaiye eri alımı sınavları başladı. Kullanışlı parkur ve mülakat şeklide gerçekleşecek sınavlara Türkiye’nin ciharıyek yanından toplanmış Bin 015 namzet başvurdu.

124 itfaiye aracı eri alımının yapılacağı Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kat Başkanlığı bünyesine başvuran adayların KPSS puanına göre tertip yapıldıktan sonraları 593 aday sözlü ve kılgılı sınava çağrıldı.

Türkiye’nin ciharıyek köşesinden referans işleyen adaylar ortada Mardin, Bitlis kabilinden illerden üstelik sınava katılan adaylar itfaiye eri olabilmek için kullanışlı parkurda arak döktü. Tahminî tıpkı ay sürmesi muhtemel sınavlar böylelikle 124 aday itfaiye aracı eri adına Muğla’birlikte göreve başlayacak.

15- Ağustos-16 Eylül tarihleri ortada Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanlığı yerleşkesinde kılgısal sınav yapılacak. Kılgısal parkur sınavında kadın ve erkekler sargaç içinden geçme, slalom, yük aleti, ufki ve dikey merdiven tırmanma parkurunda yarıştı. Elektronik foto finiş ile adaylar parkuru ne büyüklüğünde zamanda tamamladıklarını görebiliyor.

Kılgılı sınavlarda adaylar itfaiye ile sürüş teknikleri üstüne da sınava bağımlı tutulurken, sabahleyin yapılan kullanışlı parkur sınavının peşi sıra öğleden sonraları da mülakata alınıyorlar. Kılgısal sınav; parkur 50 benek üzerinden, dil kullanımı 20 puan üzerinden ve mesleksel bilgelik de 30 fakül üzerinden doğmak için toplamda 100 cemi fakül üzerinden değerlendiriliyor. Kılgısal sınavın yüzdelik 60’ı imtihan puanına dahil ediliyor.

Sınava katılan adaylar parkurun öldürücü fakat olması müstelzim bire bir parkur olduğunu belirterek, “Biraz zorladı bizi ama buna değer. İtfaiyecilik edisyon bire bir meslek. O nedenle parkurun el olması ve muktedir olmak çokça büyük. Parkur vücudumuzun herhangi bir alanını kullanmamız gereken bire bir parkur. İnşallah hak eden kazanır” dediler.

Share: