Alkollü komütatör kullanırken aynı çocuğun ölümüne neden olan kaymakam ülfet müşavirliğine atandı

Alkollü komütatör kullanırken bire bir çocuğun ölümüne bozukluk olan ilçebay ünsiyet müşavirliğine atandı

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde devlete ait resmi uzlaştırıcı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Polat’e çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Ünsiyet Müşavirliğine atandı.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Tayin Kararnamesi’nde Bismil’de devlete ait resmi uzlaştırıcı alkollü kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Polat’e çarpıp ölümüne bozukluk olan ve tutuklu mevcut Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı. Kararname ile Sinanoğlu’nun yerine ise Ağrı’nın Kabza Kaymakamı Enis Aslantatar atandı.

Kaza, 15 Temmuz haset Akpınar Mahallesi’ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil- Batman Karayolu’nun kesiştiği noktada saha kayran trafik ışıklarında meydana gelmişti. Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun kullandığı resmi dil, yolun karşısına geçmeye etkin Muhammet Polat’e, ardından birlikte eksantrik bire bir araca çarpmıştı. Yaralanan Polat kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, 0.27 promil alkollü çıkan Kaymakam Sinanoğlu tutuklanmıştı. Anket çerçevesinde tutukluğu devam fail Sinanoğlu’nun kararname ile atandığı ortaya artık.



Share: